Η Huawei χάνει την υποστήριξη του Android από την Google

Σοκαριστικές εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο Trump-Huawei
20 Μαΐου 2019 09:20
Η Huawei χάνει την υποστήριξη του Android από την Google

Λίγες μέρες μετά την εκτελεστική εντολή του Donald Trump περί απαγόρευσης συνεργασίας αμερικανικών φορέων με την Huawei, αρχίζουν να ξεδιπλώνονται οι επιπτώσεις αυτού του εμπορικού πολέμου. Όπως αναφέρει το Reuters, η Google αναγκάζεται να προχωρήσει σε παύση συναλλαγών με την Huawei που περιλαμβάνουν μεταφορά ιδιόκτητου hardware και software. Αυτό σημαίνει πως η Huawei χάνει την πρόσβαση σε όλα τα μελλοντικά update λογισμικού που είναι πέρα από τα όρια του Android Open Source Project, δηλαδή τα τηλέφωνα της Huawei δε θα έρχονται πια με τις επίσημες εφαρμογές της Google όπως Play Store, Gmail και άλλες.

Αν ισχύσει η κατάσταση ως έχει, αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για την Huawei, καθώς αλλάζουν τα πάντα για αυτήν εκτός Κίνας. Η Google συζητά ακόμα εσωτερικά για το ποιες υπηρεσίες θα κοπούν, ενώ μετά τον αρχικό πανικό που επικράτησε στα media, έσπευσε να τοποθετηθεί μέσω Twitter.

 

Η Google ενημερώνει το κοινό πως θα συμμορφωθεί με τις διαταγές του Trump, αλλά υπηρεσίες όπως το Google Play και το Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν για τις υπάρχουσες Huawei συσκευές. Αυτό σημαίνει πως χρήστες υπαρχόντων Huawei συσκευών θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αναβαθμίσεις των Google εφαρμογών. Δε γίνεται όμως καμία αναφορά για τις συσκευές που θα κυκλοφορήσουν από εδώ και πέρα, όπως δε γίνεται και αναφορά σε αναβαθμίσεις ασφαλείας και λειτουργικού συστήματος, κάτι που θεωρείται πως δε θα προσφέρεται πλέον.

Η Huawei δεν έχει σχολιάσει ακόμα την αναφορά του Reuters. Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα, θα σας κρατάμε ενήμερους.