Sundar Pichai: Η ιδιωτικότητα δεν μπορεί να διατίθεται μόνο σε αυτούς που αγοράζουν ακριβές συσκευές

Πυρά κατά της Apple
09 Μαΐου 2019 09:59
Sundar Pichai: Η ιδιωτικότητα δεν μπορεί να διατίθεται μόνο σε αυτούς που αγοράζουν ακριβές συσκευές

Η Apple έχει βασίσει κατά καιρούς ολόκληρες διαφημιστικές καμπάνιες στην ασφάλεια και στην ιδιωτικότητα, όπως θα δείτε και στο video παρακάτω. Η εταιρία ισχυρίζεται πως σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, παίρνει την ιδιωτικότητα του χρήστη πολύ σοβαρά και δε χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα του για κέρδος.

Ο CEO της Google όμως δε θέλει να αφήσει αναπάντητη την υπόνοια. Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Sundar Pichai υπερασπίζεται την προσέγγιση της Google στην ιδιωτικότητα τονίζοντας πως χρησιμοποιούν τα δεδομένα του χρήστη μόνο με “χρήσιμο” τρόπο, ενώ στοχεύει και την Apple στο θέμα κόστους ισχυριζόμενος πως η ιδιωτικότητα δεν μπορεί να υπάρχει μόνο για αυτούς που έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ένα iPhone.

Η αποστολή μας, μας υποχρεώνει να πάρουμε τον ίδιο δρόμο για την ιδιωτικότητα. Για εμάς αυτό σημαίνει πως η ιδιωτικότητα δεν μπορεί να είναι ένα πολυτελές αγαθό που προσφέρεται μόνο στους ανθρώπους που μπορούν να αγοράσουν premium προϊόντα και υπηρεσίες. Η ιδιωτικότητα πρέπει να είναι ισότιμα διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.