Όλα όσα ανακοίνωσε η Google στο I/O 2019

Νέες συσκευές, Google Assistant και άλλα
08 Μαΐου 2019 11:21
Όλα όσα ανακοίνωσε η Google στο I/O 2019

Η Google πραγματοποίησε το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της και ανακοίνωσε αρκετές εξελίξεις σε τομείς όπως smartphones, αναζήτηση, ψηφιακούς βοηθούς και άλλα. Παρακάτω ακολουθούν επιγραμματικά όλες οι ανακοινώσεις που έκανε η εταιρία, ενώ αν θέλετε να μάθετε αναλυτικά τα πάντα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το video του Google I/O 2019 στο τέλος του άρθρου, διάρκειας 1 ώρας και 43 λεπτών.

Αναζήτηση

Το computer vision και η επαυξημένη πραγματικότητα έρχονται στην αναζήτηση, ενώ θα μπορείτε να βλέπετε και 3D εικόνες στα αποτελέσματα. Για παράδειγμα έγινε κατά την παρουσίαση μία αναζήτηση ενός μεγάλου λευκού καρχαρία και η 3D εικόνα του προβλήθηκε μέσω επαυξημένης πραγματικότητας στη σκηνή, σε πραγματικό μέγεθος μέσω της οθόνης του τηλεφώνου.

To Google Lens γίνεται ακόμα εξυπνότερο και μεταφράζει ξένες γλώσσες, διαβάζει φωναχτά αποτελέσματα με τη φωνή της Google Assistant και υπολογίζει το πουρμπουάρ στα εστιατόρια.

Τα αποτελέσματα των ειδήσεων δίνουν πλέον μια πιο σφαιρική άποψη στο χρήστη, προβάλλοντας την εξέλιξη των γεγονότων.

Τέλος, τα Podcasts περιλαμβάνονται πλέον στο Google Search.

Google Assistant

Η νέα γενιά του Google Assistant φέρνει αναβαθμίσεις σε ταχύτητα και κατανόηση λόγου. Μέσω Duplex, οι κρατήσεις περνούν από τα εστιατόρια σε διάφορες άλλες καθημερινές ανάγκες μας, όπως κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων, αγορά εισιτηρίων κινηματογράφου, ενοικίαση αυτοκινήτου και άλλα. Επιπλέον το Google Assistant θα συνεργάζεται με εφαρμογές τρίτων για να παραγγείλετε κάτι ή να παρακολουθήσετε το τρέξιμό σας κλπ.

Το μέγεθος του νέου Google Assistant έχει μειωθεί σημαντικά λόγω καινοτομιών στην εκμάθηση μηχανής και θα καταλαμβάνει πλέον μισό gigabyte στο τηλέφωνό σας. Θα ξέρει ακόμα περισσότερα για εσάς και την καθημερινότητά σας, με αποτέλεσμα να προτείνει περισσότερα προσωποποιημένα αποτελέσματα, από events μέχρι συνταγές. Τέλος, το Driving Mode θα έχει πλέον την υποστήριξη του Google Assistant.

Ασφάλεια

Ο χρήστης θα έχει πλέον περισσότερο έλεγχο για το είδος και την ποσότητα των δεδομένων που συγκεντρώνει η Google για αυτόν. Εισάγεται ένα νέο Incognito mode για Maps και Search των οποίων τα αποτελέσματα δε θα συνδέονται με τον Google λογαριασμό σας. Θα υπάρχουν επίσης φίλτρα και auto-delete δυνατότητα για τη δραστηριότητα στο web, τα δεδομένα εφαρμογών και τα δεδομένα τοποθεσίας.

Android Q

Η Google θα διαθέτει τις αναβαθμίσεις ασφαλείας απευθείας από το Play Store, ενώ δε θα απαιτείται να κάνετε επανεκίννηση στο τηλέφωνό σας. Το Live Caption θα μεταφράζει αυτόματα οποιοδήποτε βίντεο παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο. Πέρα από το dark mode, το Android Q θα προσφέρει έξυπνες απαντήσεις σε οποιαδήποτε messaging εφαρμογή, όχι μόνο στο Gmail.

Pixel

Τα νέα τηλέφωνα της Google είναι μια πιο προσιτή εκδοχή του Pixel 3, τα οποία θυσιάζουν μερικά χαρακτηριστικά για την τιμή, αλλά κρατούν την κάμερα και το Night Sight. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Pixel 3a και Pixel 3a XL κάνοντας κλικ εδώ.

Google Nest Hub Max

Μια ακόμα νέα συσκευή από την Google η οποία διαθέτει HD οθόνη 10 ιντσών και 6.5MP κάμερα και λειτουργεί και ως συσκευή ασφαλείας για την παρακολούθηση ενός χώρου. Θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι έναντι $229. Το περσινό Hub μετονομάζεται σε Home Hub, μειώνεται η τιμή του στα $99 και γίνεται διαθέσιμο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.