Αυτή η εικόνα περιλαμβάνει όλη την ιστορία της ανάπτυξης των γαλαξιών στο σύμπαν

Ένα μωσαϊκό 265.000 γαλαξιών
07 Μαΐου 2019 09:50
Αυτή η εικόνα περιλαμβάνει όλη την ιστορία της ανάπτυξης των γαλαξιών στο σύμπαν

Το Hubble Space Telescope καταγράφει εικόνες στο διάστημα από το 1990. Χρησιμοποιώντας αυτές τις εικόνες, η NASA σύνθεσε ένα μωσαϊκό για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εικόνα του σύμπαντος που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ονομάζεται Hubble Legacy Field και είναι η παρακαταθήκη του τηλεσκοπίου Hubble για τις επόμενες γενιές, περιέχοντας 265.000 γαλαξίες.

Η εικόνα δημιουργήθηκε από 7.500 διαφορετικές εκθέσεις σε μήκη κύματος μεταξύ υπεριώδους και υπέρυθρου από 31 διαφορετικά προγράμματα. Η αποτύπωση μερικών γαλαξιών μάλιστα μας τους δείχνει όπως ακριβώς ήταν 13.3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν ή αν θέλετε μόλις 500 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang. Η εικόνα είναι 30 φορές μεγαλύτερη από άλλες ευρείες φωτογραφίες πεδίου, όπως το Ultra Deep Field και το eXtreme Deep Field και καλύπτει μία περιοχή στον ουρανό σχεδόν όσο είναι το φεγγάρι.

Η εικόνα αυτή περιέχει την πλήρη ιστορία της ανάπτυξης των γαλαξιών στο σύμπαν, από το χρόνο που ήταν “βρέφη” μέχρι που μεγάλωσαν σε κανονικούς “ενήλικες”… Συνθέσαμε αυτό το μωσαϊκό ως εργαλείο για να το χρησιμοποιήσουμε εμείς και άλλοι αστρονόμοι. Η προσδοκία μας είναι πως αυτή η έρευνα θα οδηγήσει τα επόμενα χρόνια σε μεγαλύτερη, πληρέστερη και εις βάθος κατανόηση της εξέλιξης του σύμπαντος. – Garth Illingworth, επικεφαλής ομάδας σύνθεσης της εικόνας