Αυτό είναι το HTC One M9

Η επίσημη παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας
01 Μαρτίου 2015 19:35
Αυτό είναι το HTC One M9

Ήρθε η επίσημη παρουσίαση από την HTC, της νέας της ναυαρχίδας. Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, έχουμε οθόνη 5 ιντσών 1080p (442ppi), πλαισιωμένη από τα νέα BoomSound ηχεία με virtual surround 5.1. Ο 64-bit Snapdragon 810 στα 2.0GHz, έχει δυνατότητες Cat.9 στα 450Mbps, τα γραφικά αναλαμβάνει η Adreno 430, η RAM βρίσκεται στα 3GB, η μπαταρία στα 2840mAh.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην κάμερα, αφού οι φωτογραφίες από smartphones ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο το 2014. Η κύρια κάμερα λοιπόν, βρίσκεται στα 20MP και προστατεύεται από Sapphire Glass, χωρίς όμως Optical Image Stabilization. Ο φακός των 27.8mm, έχει f/2.2 και δυνατότητες καταγραφής 4K video. H UltraPixel κάμερα πλέον βρίσκεται μόνο στην εμπρόσθια όψη της συσκευής, επιτρέποντας στη selfie κάμερα καταγραφή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αφού επιτρέπει 30% περισσότερο φως στο φακό. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι στα 32GB με δυνατότητα επέκτασης με microSD.

Εμφανισιακά το HTC One M9 είναι αρκετά όμοιο με το One M8, κρατώντας το brushed metal στην πίσω όψη, αλλά γυαλισμένο μέταλλο στα πλαϊνά για το Unibody πλαίσιο. Τα χρώματα που θα κυκλοφορήσει θα είναι Dual-Tone σε Silver, Gunmetal Grey, Pink και Gold.

Στο λογισμικό θα έχουμε Android 5.0 Lollipop με HTC Sense 7, το οποίο θα έρθει με μερικές έξτρα δυνατότητες. Το HTC Gallery θα επιτρέπει τη συλλογή των φωτογραφιών από social media και cloud. Το Sense 7 θα έχει νέα δυνατότητα επεξεργασίας φωτογραφιών, ενώ το HTC Connect θα επιτρέπει το διαμοιρασμό ή το streaming περιεχομένου σε TV ή άλλα ηχεία, με το swipe 3 δακτύλων.

Παρουσιάστηκε επίσης η δεύτερη γενιά DotView θηκών, στις οποίες πλέον θα επιτρέπεται η παραμετροποίηση των cover themes, ενώ θα υπάρχουν και mini games.

Η κυκλοφορία του HTC One M9 αναμένεται στα μέσα Μαρτίου. Η τιμή του δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία leaks θα κυμαίνεται στα €650.

Tags: