Έξυπνο καρότσι σουπερμάρκετ από την Ford

Το οποίο έχει τη δυνατότητα να φρενάρει μόνο του
26 Απριλίου 2019 17:01
Έξυπνο καρότσι σουπερμάρκετ από την Ford

Η πασίγνωστη κατασκευάστρια αυτοκινήτων Ford κατά καιρούς έχει φέρει την τεχνογνωσία της σε μερικούς αρκετά διαφορετικούς τομείς. Αυτή τη φορά η εταιρία έρχεται να παρουσιάσει ένα έξυπνο καρότσι. Συγκεκριμένα, το Self-Braking Trolley της Ford ενσωματώνει την τεχνολογία Pre-Collision Assist που έχει αναπτύξει η εταιρία για τα οχήματά της. Τι σημαίνει αυτό;

Το καρότσι διαθέτει αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν πιθανές συγκρούσεις και τότε το φρενάρει μόνο του. Οπότε σε περίπτωση που παιδιά το χρησιμοποιούν σαν skateboard ή αν το καρότσι αρχίσει να κατρακυλά μόνο του ανεξέλεγκτο, τότε φρενάρει για να αποφύγει πιθανές συγκρούσεις.

Η Ford μάλιστα δήλωσε:

Τα παιδιά λατρεύουν να αντιγράφουν τους ενήλικες - όταν σπρώχνουν ένα καρότσι, στο μυαλό τους, είναι σαν να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου – με τους μακρινούς, μεγάλους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ως πίστα αγώνων.

Μπορείτε να δείτε το έξυπνο καρότσι εν δράσει μέσα από το βίντεο που ακολουθεί. Πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα πρωτότυπο που για την ώρα η Ford δε σκοπεύει να φέρει στην καταναλωτική αγορά, οπότε θα πρέπει να αρκεστείτε στα συμβατικά καρότσια των σουπερμάρκετ για τα ψώνια του πασχαλινού σας τραπεζιού.

Tags: