Η Microsoft μπαίνει στο club των τρισεκατομμυριούχων

Η τρίτη αμερικανική εταιρία που το καταφέρνει
26 Απριλίου 2019 12:11
Η Microsoft μπαίνει στο club των τρισεκατομμυριούχων

Η Microsoft κατάφερε να ξεπεράσει σε αξία το $1 τρισεκατομμύριο και τώρα μαζί με την Apple και την Amazon είναι η τρίτη αμερικανική εταιρία που καταφέρνει κάτι τέτοιο, προλαβαίνοντας μάλιστα την Google. Η μετοχή της μάλιστα άγγιξε στιγμιαία τα $130 συνεχίζοντας το "πάρε-δώσε" του τίτλου της πολυτιμότερης εταιρίας στον κόσμο με την Apple .

Τα έσοδα της Microsoft χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες. Η πιο κερδοφόρα περιλαμβάνει τα Windows, το Xbox και τα Surface, αποδίδοντας $10.7 δισεκατομμύρια σε έσοδα, ενώ ακολουθούν τα Office, LinkedIn και Dynamics με $10.2 δις. Η μεγάλη μάχη γίνεται στις υπηρεσίες cloud, όπου η Microsoft προσπαθεί με σχετική επιτυχία να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από την Amazon. Στο χώρο των cloud υπηρεσιών το AWS της Amazon είναι παντοδύναμο, ενώ ακολουθεί το Azure της Microsoft και τρίτες οι υπηρεσίες της Google. Azure, προϊόντα server και εταιρικές υπηρεσίες απέδωσαν $9.7 δισεκατομμύρια στην Microsoft.

Και ενώ το επίτευγμα του $1 τρις φαντάζει σπουδαίο, στη Microsoft θέλουν να ρίξουν τους τόνους.

Είναι μία μέτρηση την οποία δεν παρακολουθεί κανείς στα ανώτερα κλιμάκια της ηγεσίας. Κανείς δεν ασχολείται να πανηγυρίσει όταν η μετοχή πιάνει νέες υψηλότερες τιμές. - Chris Capossela, επικεφαλής marketing