Η αστροναύτης Christina Koch θα σπάσει ένα ρεκόρ στον ISS

Μετά από αλλαγή του προγραμματισμού
23 Απριλίου 2019 10:39
Η αστροναύτης Christina Koch θα σπάσει ένα ρεκόρ στον ISS

Μία αλλαγή που έκανε η NASA στον προγραμματισμό των αποστολών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φέτος, φέρνει την αστροναύτη Christina Koch στη θέση να καταρρίψει το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη παραμονή στο διάστημα από γυναίκα, το οποίο έως τώρα είχε η Peggy Whitson.

Η Koch βρίσκεται ήδη στον ISS από τις 14 Μαρτίου. Αντί όμως για παραμονή έξι μηνών όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, η Koch θα παραμείνει σε τροχιά μέχρι το Φεβρουάριο του 2020. Συγκεκριμένα αναμένεται να μείνει στον ISS για 328 συνεχόμενες ημέρες. Να θυμίσουμε πως το ρεκόρ παραμονής είναι του Scott Kelly με 340 μέρες.

Η ανακοίνωση της NASA αποκάλυψε και πώς θα γίνεται η μεταφορά των αστροναυτών στον ISS από εδώ και πέρα. Έως τώρα η NASA είναι εξαρτημένη από τη Ρωσία και τους Soyuz πυραύλους και αυτό θα συνεχιστεί και φέτος, αφού όλες οι αποστολές που ανακοινώθηκαν θα εκτοξευτούν με Soyuz. Η NASA θεωρεί πως μέχρι το τέλος του έτους, η συνεργασία της με την SpaceX και την Boeing θα αποφέρει καρπούς και θα δει Αμερικανούς αστροναύτες να εκτοξεύονται από αμερικανικό έδαφος. Ανεξαρτήτως δηλαδή από τις αποστολές που ανακοινώθηκαν, μπορεί να δούμε μερικές επιπλέον από SpaceX και Boeing για τον ISS.