Η OnePlus ετοιμάζει τηλεόραση αλλά όχι αναδιπλούμενα τηλέφωνα  

Επίσημες δηλώσεις του CEO της εταιρίας

Η OnePlus ετοιμάζει τηλεόραση αλλά όχι αναδιπλούμενα τηλέφωνα

Υπάρχουν φήμες για τρία νέα τηλέφωνα από την OnePlus αυτή τη χρονιά, αλλά κανένα από ότι φαίνεται δε θα είναι αναδιπλούμενο. Αυτό ξεκαθάρισε ο CEO της εταιρίας, Pete Lau, μιλώντας σε μαθητές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού στο Μιλάνο. Ο ίδιος θεωρεί πως τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα δεν είναι έτοιμα ακόμα να κατακτήσουν την mainstream αγορά, καθώς πέρα από το γεγονός πως είναι πανάκριβα, δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικά διαφορετικό από τα τωρινά τηλέφωνα. Θεωρεί πως οι αναδιπλούμενες οθόνες έχουν προοπτικές, απλά όχι στα τηλέφωνα, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Αποκάλυψε όμως πως η OnePlus είναι έτοιμη να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως η τηλεόραση για παράδειγμα ή όπως το αποκαλεί ο ίδιος ο Lau “μια smart οθόνη”, καθώς θεωρεί το τηλεκοντρόλ ξεπερασμένο. Πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει φτάσει στο επίπεδο όπου μπορεί να μάθει τις συνήθειες του χρήστη και όλα δείχνουν πως θα δούμε μια τηλεόραση με φωνητικές εντολές.

Η εταιρία εργάζεται και σε άλλες τεχνολογίες, όπως ηλεκτρονικά για αυτοκίνητα βασισμένα σε 5G και προϊόντα γραφείου συνδεδεμένα σε cloud και με AI δυνατότητες. Αυτά τα projects θα αργήσουμε ακόμα να τα δούμε, αλλά η τηλεόραση είναι το project το οποίο είναι πιο προχωρημένο από όλα μέσα στην εταιρία.