3D printed αποτυπώματα ξεγέλασαν τον αισθητήρα του Galaxy S10

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μόλις 3 λεπτά
10 Απριλίου 2019 09:33
3D printed αποτυπώματα ξεγέλασαν τον αισθητήρα του Galaxy S10

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ασφαλείας του Galaxy S10 είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Αυτό που τον ξεχωρίζει από τους άλλους είναι πως δεν είναι οπτικός αλλά υπερηχητικός, βασισμένος στην τεχνολογία της Qualcomm. Υποτίθεται πως είναι πιο ασφαλής από τους οπτικούς, απαραίτητο στοιχείο αν σκεφτεί κανείς πως έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα σάρωσης της ίριδας του ματιού και έχει μείνει μόνο μία κλασσική αναγνώριση προσώπου που μπορεί να ξεγελαστεί με φωτογραφία.

Φαίνεται όμως πως ακόμα και αυτό το σύστημα “έσπασε” τελικά. Ο χρήστης darkshark ανέβασε στο Imgur μια σειρά από video και φωτογραφίες, στις οποίες μας δείχνει πώς πήρε τα αποτυπώματά του από ένα ποτήρι κρασί, δημιούργησε μία 3D printed εκδοχή αυτών και ξεκλείδωσε το Galaxy S10 του.

Αν κλέψω το τηλέφωνο κάποιου, τα αποτυπώματά του θα είναι ήδη πάνω. Μπορώ να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία σε λιγότερο από 3 λεπτά και να ξεκινήσω το 3D print απομακρυσμένα ώστε να είναι έτοιμο. Οι περισσότερες εφαρμογές τραπεζών απαιτούν μόνο πιστοποίηση χρήστη μέσω αποτυπωμάτων, οπότε θα μπορούσα να έχω όλες τις πληροφορίες σας και να ξοδεύω τα λεφτά σας σε λιγότερο από 15 λεπτά, αν το τηλέφωνό σας είναι ασφαλισμένο μόνο με αποτυπώματα.

Samsung και Qualcomm δεν έχουν απαντήσει ακόμα σε αυτή την αναφορά.