Φήμη: συνδυασμός Nvidia και AMD GPU

Μία από τις αρετές του DirectX 12
25 Φεβρουαρίου 2015 15:28
Φήμη: συνδυασμός Nvidia και AMD GPU

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες πληροφορίες για το DirectX 12 γίνονται γνωστές και μαζί με αυτές κυκλοφορούν και καυτές φήμες. Η τελευταία φήμη που κάνει το γύρο του διαδικτύου προέρχεται από το Tom’s Hardware και κάνει λόγο ότι μέσω ενός “άγνωστου API”, το οποίο πιθανώς να είναι το DirectX12, θα υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης χρήσης και συνεργασίας GPU της Nvidia και της AMD. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι θα υπάρχουν Explicit Asynchronous Multi-GPU δυνατότητες που θα επιτρέπουν την χρήση όλης της διαθέσιμης δύναμης των GPU του συστήματος.

Ακόμη, η ίδια πηγή αναφέρει, ότι μέσω του DirectX12 θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα χρήσης όλης της διαθέσιμης Vram, όταν υπάρχει διάταξη παράλληλης σύνδεσης GPU σε ένα σύστημα. Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι σε ένα σύστημα το οποίο έχει δύο GPU (μια AMD και μια Nvidia) με 4GB Vram έκαστος, χάρη στο DirectX12, η συνολική Vram θα αυξάνεται στα 8GB. 

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν φήμες και δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση μέχρι στιγμής, καθώς περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στο GDC 2015

Tags: