Huawei P30 και P30 Pro: Επίσημα και με ακόμα πιο βελτιωμένες κάμερες

Φέρνουν την επανάσταση στη φωτογραφία
26 Μαρτίου 2019 16:00
Huawei P30 και P30 Pro: Επίσημα και με ακόμα πιο βελτιωμένες κάμερες

Η Huawei έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια επενδύοντας βαρέως στη φωτογραφία και στη συνεργασία της με τη Leica. Έχοντας πουλήσει 206 εκατομμύρια smartphones το 2018, η σειρά P20 κατέχει ένα εντυπωσιακό ποσοστό για high-end συσκευές με 16 εκατομμύρια πωλήσεις. Με τις περισσότερες λεπτομέρειες να έχουν ήδη διαρρεύσει, η Huawei παρουσίασε και επίσημα στο Παρίσι τη νέα σειρά P30.

Όπως με όλες τις P σειρές, το P σημαίνει φωτογραφία και εκεί έχει δώσει και  φέτος σημασία η εταιρία. Πρόκειται για την πρώτη quad camera της Leica η οποία στο P30 Pro ενσωματώνει:

  • 40MP “Super Spectrum” φακό με f/1.6 και OIS
  • 8MP φακό με 5x οπτικό zoom, f/3.4 και OIS
  • 20MP ultra wide φακό με f/2.2
  • ToF (Time of Flight) φακό κατασκευής Huawei

Η Huawei ονομάζει τον ToF φακό “κάμερα” και όχι αισθητήρα, εξού και η quad camera. Με το ToF μπορεί να επιτύχει πολυεπίπεδο bokeh εφέ, θολώνοντας λιγότερο τα αντικείμενα στο background που είναι κοντά στο θέμα της φωτογραφίας και περισσότερα αυτά που είναι μακριά. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης και σε AR εφαρμογές.

Όσο για τον Super Spectrum φακό, η εταιρία ισχυρίζεται πως αποτελεί επανάσταση όχι μόνο για τη mobile φωτογραφία, αλλά για τη φωτογραφία γενικότερα, μιας και εγκαταλείπει τον RGB αισθητήρα και ασπάζεται τον RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue), ο οποίος επιτρέπει την εισαγωγή 40% περισσότερου φωτός. Το ISO εκτοξεύτηκε πλέον στο 409600 και μπορείτε να δείτε ακόμα και στο μαύρο σκοτάδι.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της κάμερας του P30 Pro είναι το zoom. Έχει ενσωματώσει στην κάμερα ένα πρίσμα με 90 μοίρες γωνία το οποίο ονομάζει Periscope zoom και μπορεί να προσφέρει 5x οπτικό zoom, ενώ με τη βοήθεια αλγορίθμων υπόσχεται και 10x hybrid zoom χωρίς απώλεια της ποιότητας της εικόνας. Το ψηφιακό zoom μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40x.

Ο ultra wide φακός υποστηρίζει και τη macro φωτογραφία που είδαμε και στο Mate 20 Pro, σε έως και 2.5cm απόσταση από το θέμα μας. Πέρα από την οπτική σταθεροποίηση, παρούσα δηλώνει και η AIS (artificial intelligence stabilization) η οποία πέρα από τις φωτογραφίες τη νύχτα βελτιώνει και τα πορτρέτα. OIS και AIS είναι παρούσες και στο video, το οποίο πλέον έχει low light mode και 5x zoom.

To “απλό” P30 θα έρθει με 40MP κύρια κάμερα με f/1.8 και χωρίς OIS, 8MP κάμερα με 3x οπτικό zoom, f/2.4 και OIS και 16MP ultra wide κάμερα με f/2.2. Δε θα διαθέτει την ToF κάμερα.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής βρίσκουμε τον Kirin 980. To P30 Pro θα διαθέτει οθόνη 6.47 ιντσών ανάλυσης FHD+, 8GB RAM και 128/256/512GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του θα είναι στα 4.200mAh, προσφέροντας 40W supercharge τεχνολογία στην ταχεία φόρτιση η οποία υπόσχεται 0-70% σε 30 λεπτά. Υποστηρίζει επίσης 15W ασύρματης ταχείας φόρτισης με αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για τα αξεσουάρ που την υποστηρίζουν ή άλλα τηλέφωνα. Τέλος, έχει οπτικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη, 32MP selfie κάμερα με f/2.0, notch-σταγόνα και IP68. Headphone jack δεν έχει, αλλά ούτε και ακουστικό κλήσεων, καθώς χρησιμοποιεί την Sound On Display τεχνολογία με την οποία ο ήχος προέρχεται από την οθόνη.

Το P30 θα έρθει με οθόνη 6.1 ιντσών FHD+ ανάλυσης, 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του είναι 3.650mAh, έχει IP53 πιστοποίηση και διαθέτει ακουστικό κλήσεων και headphone jack.

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι τα Black, Breathing Crystal, Aurora, Pearl White και Amber Sunrise αλλά μόνο τα τρία πρώτα θα γίνουν διαθέσιμα στην Ελλάδα. Οι προπαραγγελίες είναι άμεσα διαθέσιμες και το κινητό θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου. Tο Ηuawei P30 θα ξεκινάει από τα €749, ενώ το Huawei P30 Pro 128GB θα πωλείται στα €949 και το 256GB μοντέλο στα €1049.  

Οι Unboxholics έχουν το Huawei P30 Pro στα χέρια τους εδώ και μέρες και σας το παρουσιάζουν στο παρακάτω video.