PewDiePie για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: “Σοκαρισμένος” που εμπλέκεται το όνομά του

Προέβη σε δήλωση ο πασίγνωστος YouTuber
15 Μαρτίου 2019 16:19
PewDiePie για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: “Σοκαρισμένος” που εμπλέκεται το όνομά του

Ο αστέρας του YouTube, Felix Kjellberg, γνωστός ως PewDiePie, δηλώνει “σοκαρισμένος”  που το όνομά του εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν που συνέβη στη Νέα Ζηλανδία, όπου δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, σαράντα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νέα Ζηλανδία και δεκάδες περισσότεροι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον ένας οπλισμένος άνδρας - που αναγνωρίστηκε ως ο 28χρονος Brenton Tarrant - εισέβαλε στο τζαμί Masjid Al Noor στο κέντρο της πόλης και άνοιξε πυρ εναντίον των παρευρισκομένων πιστών που ήταν εκεί για να προσευχηθούν. Ένας ακόμη πυροβολισμός έλαβε χώρα λίγο αργότερα σε ένα κοντινό τζαμί της πόλης.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του Evening Standard, ο δράστης μετέδιδε ζωντανά την επίθεση στο Facebook και κατά τη διάρκεια του stream δήλωσε: “Να θυμάστε, κάντε subscribe στον PewDiePie”.

Στη συνέχεια ο PewDiePie προέβη σε tweet μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δηλώνοντας σοκαρισμένος που το όνομά του εμπλέκεται και αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ακολουθεί η δημοσίευσή του: