Η Huawei απέρριψε το δίπλωμα του Galaxy Fold επειδή "δεν ήταν καλό"

Η εταιρία εξηγεί γιατί επέλεξε το δίπλωμα του Mate X
05 Μαρτίου 2019 09:45
Η Huawei απέρριψε το δίπλωμα του Galaxy Fold επειδή "δεν ήταν καλό"

Samsung και Huawei αποκάλυψαν με λίγες μέρες διαφορά τα αναδιπλούμενα τηλέφωνά τους. Το Galaxy Fold και το Mate X αντίστοιχα έχουν μία κύρια διαφορά: τον τρόπο που διπλώνουν. Η Samsung εξήγησε γιατί επέλεξε το δίπλωμα προς τα μέσα και τώρα ήρθε η στιγμή για την Huawei να δικαιολογήσει και αυτή την επιλογή της.

Σύμφωνα με τον CEO της Huawei, Richard Yu, η εταιρία είχε μία πρωτότυπη συσκευή με design παρόμοιο με το Galaxy Fold, αλλά επέλεξε να μην προχωρήσει με αυτό επειδή απλά “δεν ήταν καλό”. Το Galaxy Fold ανοίγει την 7.3 ιντσών οθόνη του σαν βιβλίο. Έχει όμως μία οθόνη στο εξωτερικό μέρος ώστε οι χρήστες να μην ανοίγουν το τηλέφωνο για απλές διεργασίες. Το Mate X από την άλλη διαθέτει μία μόνο ελαστική οθόνη η οποία διπλώνει και ξεδιπλώνει για να μετατρέψει το smartphone σε tablet.

Νομίζω πως έχοντας δύο οθόνες, μία εμπρόσθια και μία οπίσθια, κάνει το τηλέφωνο πολύ βαρύ. Είχαμε πολλές επιλογές αλλά τις ακυρώσαμε. Είχαμε τρία projects που έτρεχαν ταυτόχρονα. Είχαμε και κάτι καλύτερο από αυτό (της Samsung) αλλά το ακύρωσα ο ίδιος. Ήταν κακό. – Richard Yu