Η Samsung εξηγεί γιατί το Galaxy Fold διπλώνει προς τα μέσα

Σε αντίθεση με το Huawei Mate X
02 Μαρτίου 2019 10:03
Η Samsung εξηγεί γιατί το Galaxy Fold διπλώνει προς τα μέσα

Τόσο η Samsung όσο και η Huawei παρουσίασαν τις δικές τους εκδοχές αναδιπλούμενων τηλεφώνων, με μία σημαντική διαφορά να είναι ο τρόπος διπλώματος της συσκευής. Το Galaxy Fold διπλώνει προς τα μέσα, ενώ το Mate X διπλώνει προς τα έξω.

Σε μία συνέντευξή της στο TheVerge, η Samsung αποκάλυψε γιατί επέλεξε αυτόν το συγκεκριμένο σχεδιασμό. Όπως ισχυρίζεται η Διευθύντρια Προϊόντων, Υπηρεσιών και Εμπορικής Στρατηγικής της Samsung UK, Kate Beaumont, όλα έχουν να κάνουν με την προστασία της οθόνης.

Σκεφτήκαμε πολλές επιλογές. Περιπτώσεις για παράδειγμα που θα θέλατε να βάλετε μία θήκη, πρακτικότητα, ανθεκτικότητα και πιστεύουμε πως το να έχουμε τη συσκευή να διπλώνει προς τα μέσα ήταν ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε την οθόνη. Έχουμε την τεχνολογία να πετύχουμε ένα δίπλωμα πολύ πολύ λεπτό και το να έχεις το δίπλωμα προς τα έξω δεν απαιτεί την ίδια έρευνα και ανάπτυξη όσο το να διπλώνει κάτι με τόσο μικρή γωνία.

Προς το παρόν, όλα είναι θεωρητικά αφού καμία από τις δύο συσκευές δεν κυκλοφορούν ακόμα και δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πόσο ανθεκτικές ή πρακτικές είναι. Όσο για το ερώτημα γιατί θεωρούν πως είναι η κατάλληλη στιγμή παρουσίασης ενός αναδιπλούμενου τηλεφώνου των $2.000;

Νομίζω πως όλοι έχουν βαρεθεί έως ένα βαθμό την έλλειψη καινοτομίας γύρω από τα smartphones, αλλά δε θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα μορφή τηλεφώνου μόνο και μόνο για αυτό. Καθώς προχωράμε στο 5G, δε νομίζω πως είναι σύμπτωση το ότι θα έχουμε όλων των ειδών τις εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας, είτε είναι ένα ολόγραμμα στο αναδιπλούμενο τηλέφωνό σας είτε ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Νομίζω πως προς το παρόν, όλοι λένε “ok, βλέπω κάποια χρησιμότητα σε αυτό”. Προσωπικά πιστεύω πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να έχεις αναδιπλούμενη συσκευή.