Galaxy S10: Αποκαλύφθηκε με εκθαμβωτική Infinity-O οθόνη και τριπλή κάμερα (hands-on φωτο)

Η νέα ναυαρχίδα της Samsung θα διεκδικήσει τον θρόνο των smartphones
20 Φεβρουαρίου 2019 21:00
Galaxy S10: Αποκαλύφθηκε με εκθαμβωτική Infinity-O οθόνη και τριπλή κάμερα (hands-on φωτο)

Οι Unboxholics με απεσταλμένο τον Αλέξανδρο Καρατζά βρέθηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο του ειδικού Unpacked event της Samsung όπου αποκαλύφθηκε η νέα της ναυαρχίδα. Το Galaxy S10 είναι πλέον γεγονός, μαζί με τα μοντέλα Galaxy S10e και Galaxy S10+, που αποτελούν τα μικρότερα και μεγαλύτερα αδέρφια του στην αγορά.

Εκ πρώτης όψης το S10 εντυπωσιάζει με την AMOLED οθόνη τύπου Infinity-O των 6.1 ιντσών, η οποία φέρει ανάλυση 3040x1440, 550ppi, 1200nits φωτεινότητα με δυνατότητα HDR 10+ και γυαλί με επίστρωση Gorilla Glass 6.

Γίνεται αντιληπτό ότι η «κινηματογραφική» οθόνη του, όπως την χαρακτήρισε η Samsung, θα είναι από τα selling points της συσκευής, καθώς θα είναι η πιο πιστή και πλούσια χρωματικά οθόνη σε κινητό της αγοράς. Αυτό, σε συνδυασμό με τα Dolby Atmos ηχεία του το καθιστούν ένα πανίσχυρο multimedia και gaming εργαλείο.

Στα πρωτότυπα χαρακτηριστικά της συσκευής συναντάμε τον υπερηχητικό -καλά διαβάσατε- fingerprint sensor, ο οποίος για πρώτη φορά σε Samsung συσκευή τοποθετείται κάπως από την οθόνη, που υπόσχεται υψηλή ασφάλεια και ταχύτητα αναγνώρισης.

Ένα από τα δυνατά σημεία του Galaxy S10 είναι αναμφίβολα η τριπλή κάμερά του. Έτσι λοιπόν έχουμε έναν αισθητήρα στα 12MP με ρυθμιζόμενο aperture (f/1.5-2.4), Dual Pixel οπτική σταθεροποίηση. Έναν στα 16MP (f/2.2) Ultra Wide αισθητήρα με fixed focus για ευρυγώνιες λήψεις και έναν ακόμη στα 12MP με f/2.4, με O.I.S.

To S10 είναι η πρώτη συσκευή με HDR 10+ δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε 4Κ, ενώ η εμπρόσθια κάμερα των 10MP μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 4Κ με f/1.9. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη δυνατότητα σταθεροποίησης του βίντεο που αγγίζει επίπεδα action κάμερας.

Όλο τον φόρτο εργασίας τονΣτα της μπαταρίας, εκεί η Samsung υπόσχεται να κρατάει όλη μέρα και κατά 25% περισσότερο από το το S9+. Χάρη στην ΑΙ η μπαταρία του είναι εξυπνότερη στο πως καταναλώνει ενέργεια, ενώ μπορεί να φορτίσει ασύρματα (Wireless Charging 2.0) και άλλες συσκευές είτε αυτά είναι ακουστικά είτε ένα άλλο κινητό, όπως είδαμε σε συσκευές όπως το Mate 30 της Huawei.

Χάρη στην ΑΙ το Wi-Fi γίνεται εξυπνότερο. Έτσι, θα μπορεί να βρίσκει το καλύτερο Wi-Fi σήμα ανάλογα την απόστασή σας από το δίκτυο, ενώ θα σας αποκλείει αυτόματα εάν το δίκτυο δεν είναι ασφαλές.

Επίσης, αποτελεί την πρώτη συσκευή στην αγορά που υποστηρίζει WiFi 6 πρωτόκολλο, που είναι ταχύτερο κατά τέσσερις φορές.  Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει πλέον το ιλιγγιώδες ποσό του 1.5TB. Το βασικό S10 θα έχει χωρητικότητα 128GB/6GB RAM, ενώ η ειδική luxury κεραμική έκδοση θα φτάνει το 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Τώρα, ερχόμαστε στις διαφορές των τριών μοντέλων της οικογένειας των Galaxy S10. Επομένως, το Galaxy S10+ διαφέρει κυρίως στο μέγεθος της οθόνης η οποία φτάνει τις 6.4 ίντσες, στην εμπρόσθια κάμερα που φέρει δύο αισθητήρες, στην μπαταρία των 4.100mAh, και την 12GB RAM έκδοση.

Το μικρότερο αδερφάκι, Galaxy S10e είναι το φθηνότερο μοντέλο στα $749 και αποτελεί την απάντηση της Samsung στο iPhone XR. Φέρει την ίδια τύπου οθόνη με τα υπόλοιπα μοντέλα, αλλά στις 5.8 ίντσες. Δεν έχει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, αλλά έναν «συμβατικό» στο πλάι. Θα βγαίνει σε διατάξεις των 6GB/128GB και 8GB/256GB. Η μπαταρία του θα είναι μόλις στα 3.100mAh.

Tα διαθέσιμα χρώματα του S10e θα είναι: κίτρινο, λευκό, μαύρο, μπλε, πράσινο και ροζ. Τέλος όλα τα S10 θα τρέχουν με Android 9.0 και το One UI και θα είναι αδιάβροχα με πιστοποίηση IP68.

Galaxy S10, S10 Plus, S10e Unboxholics Hands-on

H οικογένεια των Galaxy S10 θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Μαρτίου στα καταστήματα με τιμές που θα ξεκινούν από τα $899 για το S10 και από τα $999 για το S10 Plus.