"Έπεσε" η πρώτη μήνυση για το bug του FaceTime

Η Apple το γνώριζε μία εβδομάδα πριν και δεν έκανε τίποτα
31 Ιανουαρίου 2019 11:04
"Έπεσε" η πρώτη μήνυση για το bug του FaceTime

Πριν δυο μέρες αποκαλύφθηκε πως ένα bug του FaceTime της Apple, επέτρεπε σε χρήστες να κρυφακούν άλλους χωρίς τη συναίνεσή τους και χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Έκτοτε η Apple απενεργοποίησε ολόκληρη την υπηρεσία μέχρι να βρεθεί μια λύση, αυτό όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει τις μηνύσεις.

Η πρώτη μήνυση λοιπόν κατατέθηκε από το δικηγόρο Larry Williams ο οποίος ισχυρίζεται πως το iPhone του, επέτρεψε σε κάποιον άγνωστο να ακούσει μία ένορκη κατάθεση κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου. Ο Williams διεκδικεί άγνωστο ποσό χρημάτων ως αποζημίωση για “αμέλεια, ευθύνη προϊόντων, κακή αντιπροσώπευση του πελάτη του και παραβίαση εγγύησης”.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση, μάλλον όμως δε θα είναι και η τελευταία που θα δεχθεί τη εταιρία. Μάλιστα, η θέση της επιβαρύνεται από το γεγονός πως η εταιρία γνώριζε για το bug μία εβδομάδα νωρίτερα και δεν προέβη σε κάποια ενέργεια. Το bug ανακάλυψε ένας έφηβος προσπαθώντας να στήσει ένα group FaceTime call για να παίξει Fortnite με τους φίλους του. Ο έφηβος και η μητέρα του προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Apple αρκετές φορές, αλλά κανείς δεν τους πήρε σοβαρά.

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ενημέρωση για το χρόνο που χρειάζεται για να διορθωθεί το bug, μέχρι τότε όμως καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε το FaceTime σας.