Η αστυνομία με Android fingerprint scanner

Θα μπορεί να επιβεβαιώσει στοιχεία επιτόπου
21 Φεβρουαρίου 2014 08:50
Η αστυνομία με Android fingerprint scanner

 

Η αστυνομία της Νότιας Αυστραλίας θα έχει πλέον την πολυτέλεια να διαθέτει όλη τη βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων στα χέρια των αστυνομικών, με τη βοήθεια 150 κινητών βιομετρικών σαρωτών αποτυπωμάτων. Η ανάπτυξη και η κατασκευή των συσκευών έγινε από τη NEC και η εφαρμογή που ανέπτυξε η ομάδα δημόσιας ασφάλειας της Αυστραλίας βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο από το 2013. Η διαδικασία είναι απλή. Οι αστυνομικοί διαθέτουν μία συσκευή σάρωσης αποτυπωμάτων η οποία είναι σε σύνδεση μέσω Bluetooth με ένα Android smartphone. Με την σάρωση των δακτύλων του υπόπτου, η αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν όλα τα στοιχεία του σε λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα. Μπορούν να σαρώσουν μέχρι 4 αποτυπώματα και να αντιπαραβάλουν τις πληροφορίες μέσω ασφαλούς 3G και 4G δικτύου, με την Crimtrac, την εθνική βάση δεδομένων αποτυπωμάτων της Αυστραλίας, η οποία περιέχει 5,6 εκατομμύρια σετ αποτυπωμάτων 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της NEC Australia Biometric Solutions, Lance Heather, δήλωσε πως το σύστημα αυτό θα γλίτωνε εκατοντάδες ώρες εργασίας καθώς δε θα χρειάζεται πλέον η προσαγωγή υπόπτων στο τμήμα για επιβεβαίωση στοιχείων. "Αν το σύστημα βρει τον ύποπτο στη βάση δεδομένων του, αποστέλλει άμεσα το όνομά του, τον αριθμό ταυτότητάς του, τυχόν εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, το ποινικό του μητρώο, μια πρόσφατη φωτογραφία του και ενδιαφέροντα στοιχεία συμπεριφοράς όπως οι 'βίαιες τάσεις', έτσι ώστε ο αστυνομικός να μπορεί να πάρει άμεσα τις σωστές αποφάσεις" προσθέτει.

Τις επόμενες εβδομάδες το αστυνομικό τμήμα Elizabeth στην Αδελαΐδα, θα εξοπλιστεί με 350 Acer Iconia tablets των 10 ιντσών έτσι ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να προσθέτουν πληροφορίες άμεσα στη βάση δεδομένων, όπου και αν βρίσκονται. "Η εισαγωγή τόσο των σαρωτών δακτυλικών αποτυπωμάτων, όσο και του tablet computing, είναι υπέροχα παραδείγματα για το πως η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τις αστυνομικές πρακτικές και να κρατήσει του αστυνομικούς στους δρόμους, αντί να σπαταλούν το χρόνο τους στη γραφειοκρατεία συμπληρώνοντας αναφορές" δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής της Νότιας Αυστραλίας, John Rau.

Tags: