Πλαστικές άθραυστες οθόνες για την LG

Τα σχέδια της εταιρίας για μαζική παραγωγή
05 Φεβρουαρίου 2015 07:49
Πλαστικές άθραυστες οθόνες για την LG

Έχουμε ήδη δει curved και bendable συσκευές από LG και Samsung. Αυτό που δεν έχει καταφέρει καμιά εταιρία ακόμα είναι να κατασκευάσει μια άθραυστη συσκευή χωρίς να πάμε σε εξειδικευμένου τύπου “θωρακισμένα” smartphones. Οι τωρινές ευλύγιστες οθόνες περιορίζονται σε μια ακτίνα λύγισης 75 mm. Η LG εργάζεται πάνω σε μια νέου τύπου πλαστική OLED οθόνη, η οποία αυξάνει αυτή την ελαστικότητα κατά 30mm.

Πέρα από την ελαστικότητα όμως, θέλει να τις κάνει και άθραυστες, τουλάχιστον από τυχαίους παράγοντες όπως η πτώση. Η πρόκληση με τη μετάβαση σε πλαστικές OLED, είναι να πετύχει την ίδια ενεργειακή αποτελεσματικότητα, φωτεινότητα και ακρίβεια χρωμάτων με τις συμβατικές γυάλινες οθόνες.

Τα σχέδια της προβλέπουν χρησιμοποίηση αυτών των οθονών από smartphones και tablets μέχρι wearables, οθόνες PC, TVs, ταμπλό αυτοκινήτων και διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Μέχρι το 2017, ελπίζει να δημιουργήσει αναδιπλούμενους υπολογιστές, με την προϋπόθεση πως και τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα αναπτυχθούν ανάλογα. Η μαζική παραγωγή των πλαστικών OLED οθονών θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Tags: