Προτιμήσεις mobile λογισμικού βάσει μόρφωσης

Μια αμφιλεγόμενη μελέτη
24 Ιανουαρίου 2015 07:45
Προτιμήσεις mobile λογισμικού βάσει μόρφωσης

Η γνωστή εταιρία στατιστικών Chitika, δημοσίευσε μια νέα έρευνα της, σύμφωνα με την οποία βασίζει τη χρήση iPhone ή Android smartphone στο εκπαιδευτικό επίπεδο. Είδε λοιπόν το ποσοστό κατόχων iPhone ανά πολιτεία στις ΗΠΑ και το συνέκρινε με το ποσοστό αποφοίτων πανεπιστημίου. Η Alaska (65.5%), η Montana (60.1%) και το Vermont (59.4%) είχαν τα υψηλότερα ποσοστά, ενώ το Delaware (42.2%), η Iowa (42.1%), και το New Mexico (40.5%) είχαν τα χαμηλότερα. Αυτό που υπαινίσσεται η έρευνα είναι πως οι πολιτείες με υψηλότερο βαθμό μόρφωσης (περισσότεροι απόφοιτοι, καλύτερα πανεπιστήμια) προτιμούν iOS λογισμικό. Δε θα αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα καθεαυτού, αλλά τον τρόπο απόκτησης των δεδομένων.

Καταρχάς τα ποσοστά ιδιοκτησίας συγκεντρώθηκαν με τη διαφημιστική πλατφόρμα Cidewalk της Chitika μέσα σε 6 μέρες. Επιπλέον δεν αποκαλύπτεται το ποσοστό αποφοίτων ανά πολιτεία. Η Chitika υποστηρίζει πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ αγοράς iPhone και υψηλών εισοδημάτων, κάτι που ακούγεται λογικό, αφού οι απόφοιτοι πανεπιστημίου παίρνουν υψηλότερους μισθούς.

Εσείς τι πιστεύετε; Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του μορφωτικού επιπέδου, του εισοδήματος, ή κάποιου άλλου παράγοντα που επηρεάζει την επιλογή αγοράς smartphone ως προς το λογισμικό; Πιστεύετε πως αυτά τα αποτελέσματα για τις ΗΠΑ μπορούν να αντιστοιχούν σε παρόμοια αποτελέσματα και για την Ελλάδα; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: