Συμφωνία Samsung και Αμερικανικού Στρατού

Κοντά και η συμφωνία με την NSA
15 Φεβρουαρίου 2014 19:28
Συμφωνία Samsung και Αμερικανικού Στρατού

 

Η Samsung καθώς φαίνεται θα είναι η αντικαταστάτρια της BlackBerry ως προμηθευτής smartphone για τις αμερικάνικες κρατικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Samsung πρόσφατα ήταν η νικήτρια διαγωνισμού του αμερικανικού στρατού για προμήθεια περίπου 70,000 smartphones και είναι πολύ κοντά στο να κλείσει και συμφωνία με τη National Security Agency για αρκετές χιλιάδες ακόμα συσκευές. Ανέκαθεν, οι κρατικές υπηρεσίες επέλεγαν συσκευές BlackBerry για λόγους ασφαλείας, αλλά πλέον και οι συσκευές της Samsung θεωρούνται ασφαλείς μετά από μερικές μετατροπές.

Η παραγγελία του στρατού περιείχε 7,000 Galaxy Note 2, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν στο Nett Warrior πρόγραμμά τους. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει phablets προσαρτημένα στο στήθος του στρατιώτη, για χρήση κατά τη διάρκεια της μάχης. Η Samsung συμμετείχε ήδη σε αυτό το πρόγραμμα αλλά η νέα συμφωνία αυξάνει τη συμμετοχή της με τον τεράστιο αριθμό συσκευών που χρειάζονται.

Η παραγγελία της NSA λέγεται ότι είναι μέρος του Fishbowl project το οποίο είναι μια απλή αναβάθμιση των συσκευών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας. Στρατός και NSA θα εγκαταστήσουν το δικό τους ασφαλές software στις συσκευές που θα αγοράσουν από τη Samsung, αλλά γεγονός παραμένει πως και μόνο που σκέφτηκαν τη Samsung για παραγγελία τόσο μεγάλου αριθμού συσκευών, σημαίνει πολλά για την εταιρία. Επίσης το ότι η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις συσκευές της Samsung, στέλνει το μήνυμα προς τους άλλους μεγάλους κατασκευαστές πως και αυτοί είναι αρκετά ασφαλείς για τα δίκτυα της κυβέρνησης. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις υπηρεσίες πάντως, δηλώνουν ευχαριστημένοι που θα μπορέσουν να έχουν ένα Galaxy S4 ή ένα Galaxy Note 3 αντί για ένα BlackBerry Z10.

Tags: