Υποθαλάσσια πόλη σχεδιάζεται να χτιστεί στην Ιαπωνία

Real life Rapture κανείς;
23 Ιανουαρίου 2015 11:12
Υποθαλάσσια πόλη σχεδιάζεται να χτιστεί στην Ιαπωνία

Σε περίπτωση που δεν περιμένατε ποτέ να ακούσετε ότι η Rapture θα γίνει πραγματικότητα, έρχεται μια εταιρία δημόσιων έργων να σας διαψεύσει. Στο άκουσμα της παρακάτω είδησης ο Andrew Ryan θα ήταν περήφανος. Στην Ιαπωνία λοιπόν υπάρχουν σχέδια για την κατασκευή μιας υποθαλάσσιας πόλης ως μια λύση στο πρόβλημα της αύξησης της στάθμης της θάλασσας, που αντιμετωπίζουν τα νησιά της χώρας. 

Η εταιρία που πρότεινε το σχέδιο, ονόματι Ocean Spiral, λέγεται Shimizu Corp και σύμφωνα με αυτό θα κατασκευαστεί μια γιγάντια σφαίρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, η οποία θα έχει διάμετρο 500μ και θα αποτελείται από σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία. Ναι, θυμίζει εντελώς την Rapture πριν τα τη Πρωτοχρονιά του 1959. 

Ο εκπρόσωπος της Shimizu Corp, ανέφερε στη The Guardian ότι το όραμα για την συντήρηση της υποθαλάσσιας πόλης θα περιλαμβάνει την μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα σε μεθάνιο με τη βοήθεια μικροοργανισμών, μαζί με μια διαδικασία που ονομάζεται θαλάσσια μετατροπή θερμικής ενέργειας. Το φιλόδοξο εγχείρημα αναμένεται να κοστίσει 24$ δις και θα χρειαστουν πεντε χρόνια για την κατασκευή του, όμως όπως αναγνωρίζει ο εργολάβος, η τεχνολογία για να ξεκινήσει το project δεν είναι διαθέσιμη ακόμη και εκτιμάται ότι θα γίνει σε περίπου 15 χρόνια από τώρα.

Tags: