Συμμαχία για την επέκταση των WiFi δικτύων

Google, Microsoft, Comcast και Warner στο παιχνίδι
15 Φεβρουαρίου 2014 05:32
Συμμαχία για την επέκταση των WiFi δικτύων

 

Άρθρο της Wall Street Journal αποκαλύπτει μια συμμαχία πέντε εταιριών κολοσσών στις τηλεπικοινωνίες για την επέκταση στη προσβασιμότητα των Wi-Fi δικτύων. Οι Google, Microsoft, Time Warner Cable, Comcast και Charter Communications είναι οι πέντε εταιρίες που ίδρυσαν τη συμμαχία WifiForward, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 18 εταιρίες και οργανώσεις όπως η Motorola, η Best Buy και η Consumer Electronics Association.

Στόχος του WifiForwards είναι η αναβάθμιση και επέκταση της προσβασιμότητας των δικτύων Wi-Fi εκμεταλλευόμενο το ανεκμετάλλευτο φάσμα συχνοτήτων, με τη βοήθεια εταιριών και οργανώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επιπροσθέτως, η συμμαχία στοχεύει να προστατεύσει τα ήδη υπάρχοντα μη αδειοδοτημένα φάσματα, να απελευθερώσει φάσμα συχνοτήτων για μη αδειοδοτημένη χρήση και να υιοθετήσει κανόνες που θα ενθαρρύνουν την επέκταση των δικτύων.

Αυτά όλα συμβαίνουν στην Αμερική, όπου σύμφωνα με στατιστικά της Cisco -που δημοσιεύονται στο ίδιο άρθρο- περί το 57% του mobile traffic προέρχεται από WiFi συνδέσεις, με τους χρήστες να καταβροχθίζουν περίπου 1.4GB ο καθένας μηνιαίως. Οι πιο ευνοημένες εταιρίες από τη συμμαχία αυτή φαίνεται πως θα είναι οι Google και Microsoft αφού βασίζονται στο φάσμα συχνοτήτων για τις web και cloud-based υπηρεσίες τους.

Tags: