Η Rakuten αγόρασε το Viber

$900 εκατομμύρια κόστισε στον Ιαπωνικό κολοσσό
14 Φεβρουαρίου 2014 17:19
Η Rakuten αγόρασε το Viber

Η διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής δωρεάν μηνυμάτων Viber αγοράστηκε από τον Ιαπωνικό γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten στην τιμή των $900 εκατομμυρίων. Η Rakuten έχει ακόμα στην κατοχή της το Buy.com και το Kobo. Η υπηρεσία κλήσεων VoIP και δωρεάν μηνυμάτων έχει 300 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι διαθέσιμη σε smartphone, tablet και PC.

"Το Viber καταλαβαίνει πως θέλει να εκφράζεται ο κόσμος και έχει φτιάξει μια υπηρεσία που τους προσφέρει ακριβώς αυτό" δηλώνει ο Hiroshi Mikitani, CEO της Rakuten. "Αυτό κάνει το Viber το ιδανικό μέσο που μας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε τους καταναλωτές και να καταλάβουμε αυτό το τεράστιο νέο κοινό μέσα από το δυναμικό οικοσύστημά μας υπηρεσιών Internet". Το Viber με αυτόν τον τρόπο, προστέθηκε στις άλλες 40 υπηρεσίες του οικοσυστήματος της Rakuten, το οποίο περιφέρεται γύρω από ένα σύστημα "Super Points" ανταμοιβής. Η Rakuten έχει περίπου 225 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως ενώ οι χρήστες του Viber αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά κατά 120%.

"Η Rakuten είναι μια από τις πιο σημαντικές εταιρίες Internet. Είναι πραγματικά πανίσχυρη στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας και επεκτείνεται παγκόσμια ταχύτατα" δήλωσε ο CEO του Viber, Talmon Marco. "Αυτός ο συνδυασμός είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για το Viber, για να αυξήσει το ήδη γοργά αναπτυσσόμενο αριθμό χρηστών, τόσο σε ήδη υπάρχουσες όσο και σε νέες αγορές. Στόχος μας είναι να γίνουμε η νούμερο ένα πλατφόρμα επικοινωνιών στον κόσμο και η συμφωνία μας με τη Rakuten είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση".

Tags: