Αλλαγή στρατηγικής για την HTC

Επικεντρώνεται σε φθηνότερα smartphones
10 Φεβρουαρίου 2014 13:31
Αλλαγή στρατηγικής για την HTC

Την προηγούμενη εβδομάδα η HTC αποκάλυψε τα σχέδια της για μια wearable συσκευή που θα κυκλοφορήσει φέτος. Αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να κάνει τον Ταϊβανέζικο γίγαντα να ορθοποδήσει σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά, αλλά με μία μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού, η εταιρία αποκάλυψε ότι επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη φθηνότερων smartphones για να αυξήσει τα κέρδη της.

"Το πρόβλημά μας την προηγούμενη χρονιά ήταν πως συγκεντρωθήκαμε στη ναυαρχίδα μας. Χάσαμε ένα τεράστιο κομμάτι από την αγορά των mid-tier smartphones" δήλωσε στο Reuters η πρόεδρος της HTC, Cher Wang. Αυτή η μονόπλευρη προσέγγιση της αγοράς και το γεγονός ότι το HTC One δεν πούλησε σε τεράστιους αριθμούς ήταν ο λόγος της πτώσης της HTC. Αναφορές του IDC λένε πως το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της εταιρίας έφτασε μόνο το 2%.

Η στρατηγική του όπλου διασποράς αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματική για τη Samsung. Πολλές διαφορετικές συσκευές σε διάφορες τιμές ανέδειξαν τη Samsung την κορυφαία κατασκευάστρια Smartphone βάση μεριδίου αγοράς. Το Reuters επισημαίνει πως μόνο δύο από τις 53 συσκευές HTC οι οποίες κυκλοφορούν στην Κίνα κοστίζουν κάτω από $150. Αυτή η κατηγορία όμως είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη στη χώρα. Φυσικά, απλά το να διαθέτεις φθηνές συσκευές σε μια μεγάλη αγορά δεν εγγυάται την επιτυχία. Η HTC θα πρέπει να βάλει και λίγο δημιουργικότητα στη διάθεση των συσκευών της και φυσικά να κρατήσει ψηλά την ποιότητα και ταυτόχρονα χαμηλά τις τιμές.

Tags: