Windows phone εναντίον iOS

Στοχεύουν την επικράτηση τους σε αγορές "κλειδιά"
07 Φεβρουαρίου 2014 13:11
Windows phone εναντίον iOS

Οι πιθανότητες τα Windows Phone να επικρατήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι του iOS, είναι μηδενικές. Σε άλλες χώρες όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Η Jana Research πραγματοποίησε πρόσφατα μία έρευνα μεταξύ αγοραστών smartphone σε διάφορες χώρες και διαπίστωσε πως τα Windows Phone είναι πολύ δημοφιλή σε Βραζιλία, Κένυα, και Νότιο Αφρική. Για την ακρίβεια, η δημοφιλία των Windows Phone σε αυτές τις γοργά αναπτυσσόμενες αγορές είναι τόσο μεγάλη, ώστε η Jana υπολογίζει πως το 2014 μπορεί να είναι η χρονιά που τα Windows Phone θα καθιερωθούν ως τα δεύτερα πιο δημοφιλή smartphone OS στην παγκόσμια αγορά, πίσω από τα Android.

Σύμφωνα με την έρευνα της Jana, το 16% των αγοραστών smartphone στην Ινδία, το 22% στην Κένυα, το 24% στη Νότιο Αφρική και το 13% στη Βραζιλία, δηλώνουν πως η επόμενη συσκευή που θα αγοράσουν θα είναι Windows Phone, δήλωση η οποία τοποθετεί τα Windows Phone μπροστά από τα iPhone στις συγκεκριμένες αγορές. Τα Android smartphones είναι φυσικά η πρώτη επιλογή και σε αυτές τις χώρες, η Microsoft όμως δηλώνει ικανοποιημένη που η mobile πλατφόρμα της αρχίζει να αποκτά πιστούς ακόλουθους.

Τι είναι αυτό που ωθεί έναν αγοραστή να επιλέξει Windows Phone; Μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη έρευνα της Jana, απαντούν σε αυτό το ερώτημα πως τα Windows Phone έχουν μεγάλη συμβατότητα με τα PC που λειτουργούν με Windows, ένα χαρακτηριστικό στο οποίο η Microsoft στήριξε πολύ τη διαφημιστική της εκστρατεία. Ένα ακόμα δυνατό χαρακτηριστικό είναι πως η τιμή είναι πολύ ελκυστική για του καταναλωτές των συγκεκριμένων χωρών. Τα $200 ή λιγότερα για ένα smartphone φαίνεται πολύ καλή τιμή, ειδικά όταν η Nokia έχει ακολουθήσει πολύ επιθετική τιμολογιακή πολιτική κυκλοφορώντας τη σειρά Lumia 520. Επίσης η Nokia παραμένει ισχυρή σε πολλές αγορές που ήταν ευρέως διαδεδομένες συσκευές Symbian. Προσθέτοντας όλα αυτά, τα Windows Phone έχουν ότι χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν μια πολύ επιτυχημένη πορεία μέσα στο 2014.

Tags: