Έρχεται η R7 250

Η πρώτη κάρτα γραφικών της R σειράς με παθητική ψύξη
03 Φεβρουαρίου 2014 12:04
Έρχεται η R7 250

Μπορεί οι νέες σειρές καρτών γραφικών της Sapphire να έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό αλλά η Sapphire αποφάσισε να κυκλοφορήσει μία διαφορετική εκδοχή της R7 250, της entry level κάρτας γραφικών της σειράς R7, η οποία χρησιμοποιεί παθητική ψύξη χωρίς δηλαδή την χρήση κάποιου ανεμιστήρα παρά μόνο με ένα θερμαγωγό και μία ψύκτρα. Η συγκεκριμένη κάρτα απευθύνεται σε casual gamers οι οποίοι δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και επιθυμούν ταυτόχρονα μία αθόρυβη κάρτα γραφικών. 

Οι κάρτες γραφικών R9 270X Vapor-X, R9 270X Toxic Edition, R9 280X Toxic και R9 290 έχουν παρουσιαστεί στους Unboxholics μέσω του επίσημου YouTube καναλιού μας, οπότε ρίξτε μία ματιά σε περίπτωση που δεν τις έχετε δει.

Για περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο δελτίο Τύπου της Sapphire παρακάτω. 

Η SAPPHIRE ULTIMATE R7 250 είναι η πρώτη εντελώς αθόρυβη κάρτα που ενσαρκώσει όλα τα χαρακτηριστικά αυτή της νέας γενιάς προϊόντων με βάση την άκρως επιτυχημένη αρχιτεκτονική της AMD, GCN - Graphics Core Next.

Η SAPPHIRE ULTIMATE R7 250 είναι η πρώτη κάρτα σε αυτή τη γενιά που ουσιαστικά χρησιμοποιεί  ένα παθητικό, heatpipe και heatsink ψύκτη χωρίς ανεμιστήρα για να παρουσιάσει την ανά το παγκόσμιο, καινοτόμα και απόλυτα αθόρυβη ψύξη, και ταυτόχρονα να αυξήσει την αξιοπιστία της, καθώς δεν έχει μηχανικά κινούμενα μέρη, άρα και οι πιθανότητες για όποια ανωμαλία έχουν εκμηδενιστεί. 

Η συγκεκριμένη κάρτα μοιράζεται όλα τα χαρακτηριστικά της σειράς R7 και την περίφημη GCN αρχιτεκτονική επεξεργασίας γραφικών που καθιστά ιδανικό για HTPCs καθώς και κάθε γενικής χρήσης υπολογιστή όπου ο οποιοσδήποτε θόρυβος λειτουργίας πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο .  Οι παραδοσιακοί και διαδικτυακοί gamers θα βρουν την αθόρυβη αυτή λειτουργία ακόμα πιο ελκυστική , καθώς η αρχιτεκτονική GCN υποστηρίζει gaming σε 1080p με απλές ρυθμίσεις .

Η SAPPHIRE ULTIMATE R7 250 προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις με core clocks της τάξης των 800MHz και 1GB μνήμης DDR5 χρονισμένη στα 1125MHz ( 4,5 GB / αποτελεσματική ). Πιστεύεται να είναι ο ταχύτερη ψήκτρα σε κάρτα γραφικών 128 - bit στην αγορά .

Οι εξόδοι Displayport 1.2 και 3GHz HDMI 1.4a σε αυτή την κάρτα υποστηρίζουν αναλύσεις της τάξης των 4096 x 2160 - με άλλα λόγια υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης -Quad HD , ή τις τελευταίες οθόνες που έχουν κυκλοφορήσει των 4K.  Η τρσιδιάστατη τεχνολογία της AMD υποστηρίζει το τελευταίο Στερεοσκοπικό περιεχόμενο μέσω HDMI σε 60Hz per eye , και σε σύνολο των 120Hz .Η έξοδος dual-link DVI – I έξοδος υποστηρίζει DVI οθόνες με ανάλυση μέχρι και 2560 x 1600 και παρέχει αναλογική υποστήριξη για οθόνες VGA.

Η εργασία με πολλαπλές οθόνες γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής , και η σειρά R7 από την SAPPHIRE  το υποστηρίζει αυτό με την AMD Eyefinity , τώρα και στη δεύτερη γενιά του . Η SAPPHIRE R7 250 ULTIMATE υποστηρίζει τρεις οθόνες σε AMD Eyefinity . Επιπλέον , οι κάρτες SAPPHIRE R7 series μπορούν να ενσωματώσουν ταυτόχρονα πολλαπλές , ανεξάρτητες ροές εξόδου ήχου επιτρέποντας το πλέον σωστό ακουστικό περιεχόμενο να σχετίζεται με διαφορετικές εφαρμογές (παιχνίδια ή περιεχόμενο) σε διαφορετικές οθόνες την ίδια όμως στιγμή. .

Η σειρά R7 είναι η τέταρτη γενιά συμβατών λύσεων DirectX 11 από το τμήμα των γραφικών της  AMD – πρώην ATI . Η νέα σειρά SAPPHIRE R7 υποστηρίζει DirectX 11.1 και το λειτουργικό σύστημα Windows 8 καθώς και την παροχή όλων των χαρακτηριστικών του DirectX 11 , όπως DirectCompute11 και multi-threaded επικοινωνία με την CPU .

Η επικοινωνία με τον κεντρικό υπολογιστή έχει βελτιστοποιηθεί με την εφαρμογή της τελευταίας υψηλής ταχύτητα PCI-Express Gen3.0 interface, και πολλαπλές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ενίσχυση απόδοση σε λειτουργία CrossFireX σε ένα κατάλληλα καθορίζεται mainboard .

APP Acceleration είναι το όνομα που έχει δοθεί στη βελτιωμένη απόδοση ενός μεγάλου και ευρέως διαδεδομένου φάσματος εφαρμογών που χρησιμοποιούν τις δυνατότητες επεξεργασίας ρεύματος και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του υλικού της αρχιτεκτονική γραφικών  από την AMD. Η αρχιτεκτονική  GCN της σειράς R7 έχει βελτιστοποιηθεί για αυτό το είδος της εργασίας . Οι τυπικές εφαρμογές  περιλαμβάνουν την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση βίντεο , συμπίεσης και πολυπλεξίας για τη διανομή των μέσων ενημέρωσης , ηλεκτρονικών παιχνιδιών και video conferencing .  Ο APP Acceleration μπορεί επίσης να ενισχύσει τις καθημερινές εργασίες όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο , εφαρμογές γραφείου και συμπίεση αρχείων με υποστηριζόμενες σουίτες λογισμικού  κ.α.

 Όλα τα προϊόντα SAPPHIRE ULTIMATE R7 250 είναι διαθέσιμα τώρα μέσω των εξουσιοδοτημένων καναλιών διανομής της SAPPHIRE ανά χώρα και τους διανομής λιανικής αγοράς. Οι πλήρεις προδιαγραφές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.sapphiretech.com.

 

Tags: