2K και 4K AMOLED Display η Samsung

Επιβεβαιώνει ότι θα βγουν στην παραγωγή
31 Ιανουαρίου 2014 08:28
2K και 4K AMOLED Display η Samsung

Οι AMOLED οθόνες της Samsung είναι καμάρι για την εταιρία. Αν και μερικοί προτιμούν τις LCD κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι AMOLED βγάζουν πολύ όμορφη ποιότητα εικόνας. Η Samsung άργησε να μπει στην αγορά των 1080p display. Ήταν 6 μήνες πίσω από τον ανταγωνισμό όταν κυκλοφόρησε το Galaxy S4 και φαίνεται πως τώρα θέλει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, κυκλοφορώντας QHD 2K displays πριν από όλους τους άλλους. Ενώ νομίζαμε πως πρώτη η LG θα καταφέρει να ενσωματώσει μια QHD 2K οθόνη για το G Pro 2, τελικά μάθαμε πως θα έχει απλά ανάλυση 1080p. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν το S5 θα έρθει με QHD 2K ή όχι.

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα στο Semiconductor and Display Technology Roadmap Seminar 2014, ότι παράγει ήδη QHD 2K displays οι οποίες αποδίδουν ανάλυση της τάξης των 2560 x 1440 pixels. Αυτή η ανάλυση είναι η τετραπλάσια μιας 720p και σχεδόν η διπλάσια της 1080p. Παίρνοντας υπόψιν και τις 5 ίντσες των οθονών των Galaxy, μιλάμε για αναβάθμιση από τα 440 ppi στα 560 ppi. Η Samsung δεν ανέφερε αν αυτό το display θα το δούμε στο Galaxy S5 αλλά υποθέτουμε ότι τέτοιο τεχνολογικό άλμα, πρέπει να συνοδευτεί από μία πολύ δυνατή συσκευή. Η Samsung επίσης επιβεβαίωσε την ανάπτυξη των UHD 4K AMOLED οθονών, οι οποίες θα αποδίδουν ανάλυση της τάξης των 3480 x 2160 pixels. Αν και αυτό ενσωματωθεί σε οθόνη 5 ιντσών, πάμε στα εξωφρενικά 880 ppi.

Το ερώτημα τώρα βέβαια είναι αν έχουμε πραγματικά ανάγκη τόσο υψηλές αναλύσεις σε μικρές συσκευές. Οι περισσότεροι χρήστες δεν μπορούν να δουν διαφορά πάνω από τα 1080p σε αυτές τις διαστάσεις. Τα 360ppi σε μια ορισμένη απόσταση θεωρούνται "η τέλεια εικόνα" καθώς τα μάτια μας δεν μπορούν να ανιχνεύσουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Η Samsung βέβαια, χρησιμοποιεί το pentile matrix pixel configuration στις οθόνες της και αυτό τις κάνει να φαίνονται λιγότερο πυκνές, οπότε υψηλότερες αναλύσεις στις δικές της οθόνες έχουν μεγαλύτερη διαφορά απ' ότι σε άλλες.

Tags: