Η Microsoft εξαγοράζει το Gears of War

Απέκτησε τα δικαιώματα του franchise από την Epic Games
29 Ιανουαρίου 2014 10:06
Η Microsoft εξαγοράζει το Gears of War

 

Ο Rod Fergusson, πρώην διευθυντής παραγωγής στην Epic Games για το Gears of War franchise, επίσης προσελήφθη από τη Microsoft και θα επιβλέψει την ανάπτυξη του νέου Gears of War στο Vancouver στα Black Tusk Studios. Ο Fergusson δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα του θέση. Είπε ακόμα πως "έχω την τιμή να έχω δουλέψει σε πολλά καλά παιχνίδια με πολλές καλές ομάδες, αλλά το Gears είχε τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω μου, επαγγελματικά αλλά και προσωπικά, οπότε αυτό είναι κάτι που ανυπομονώ να κάνω και να το μοιραστώ μαζί σας".
Ο Hanno Lemke, γενικός διευθυντής των Black Tusk Studios ρωτήθηκε γιατί η Epic Games πούλησε το franchise στη Microsoft και αποφεύγοντας να απαντήσει τόνισε πως η νέα ομάδα του Gears θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Epic, φροντίζοντας ότι η εμπειρία του Unreal Engine θα συνεχιστεί. "Είμαστε πολύ περήφανοι για το franchise που δημιουργήσαμε σε στενή συνεργασία με τη Microsoft την τελευταία δεκαετία και είμαστε χαρούμενοι που αυτή η συμφωνία θα δώσει στη Microsoft την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά με το universe του Gears στις πρωτοποριακές πλατφόρμες τους, όσο η Epic συγκεντρώνει τις προσπάθειές τις σε νέα project" δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Epic, Tim Sweeney προσθέτοντας πως "η Epic παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στην υποστήριξη του Xbox One και μοιράζεται την τεχνολογία Unreal Engine 4 με τη Microsoft για τη δημιουργία νέων projects στο μέλλον".
Καλά όλα αυτά, αλλά γιατί η Microsoft προχώρησε στην αγορά του Gears franchise; Ο Phil Spencer, επικεφαλής των Microsoft Studios, τόνισε πως έχουν πωληθεί πάνω από 22 εκατομμύρια μονάδες όλων των τίτλων του Gears, αποδίδοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός από το προφανές κέρδος, το franchise αυτό είναι η "ψυχή" του Xbox 360, όπως ήταν το Halo για το αρχικό Xbox και η εταιρία θα συνεχίσει την ιστορία του Gears of War παρά το τέλος της τριλογίας.

Tags: