Ποιά Samsung smartphones είναι τα δημοφιλέστερα;

Το Galaxy S III καλά κρατεί στη Βόρειο Αμερική
20 Ιανουαρίου 2014 08:57
Ποιά Samsung smartphones είναι τα δημοφιλέστερα;

Παρόλο που η Samsung πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια μονάδες του Galaxy S4 την προηγούμενη χρονιά, η 5 ιντσών ναυαρχίδα της δεν είναι ακόμα το πιο δημοφιλές της smartphone, τουλάχιστον όχι στη Βόρειο Αμερική. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Chitika, το Galaxy S III, το οποίο βγήκε στην κυκλοφορία το Μάιο του 2012, είναι ακόμα το μοντέλο που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, επικρατώντας του S4 και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Το Galaxy S III προηγείται με 33,9%, ακολουθεί το Galaxy S4 με 23,8% και το S II με 8,4%. Η οικογένεια των Galaxy Note συνολικά αντιστοιχεί στο 13,3%.

Δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι από την απήχηση του Galaxy S4 στο κοινό και το ότι οι περισσότεροι κάτοχοι του Galaxy S III ακόμα κρατάνε τη συσκευή, μπορεί να αποτελέσει την εξήγηση για τις όχι τόσο υψηλές πωλήσεις του S4. Ακόμα τονίζει πόσο σημαντική θα είναι η άφιξη του Galaxy S5 για την εταιρία. Καθώς οι περισσότεροι χρήστες του S III στις ΗΠΑ φτάνουν στο τέλος του διετούς συμβολαίου τους, η Samsung πρέπει να πείσει τους καταναλωτές να επενδύσουν ξανά σε μία Galaxy συσκευή. Αυτό δε θα είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό από τους υπόλοιπους Android κατασκευαστές, όπως η HTC, η LG και η Motorola.
Μία δεύτερη έρευνα δείχνει την προτίμηση των καταναλωτών για τα Samsung tablets βασισμένη στο μέγεθος της οθόνης. Ενώ τα μικρότερα μοντέλα δείχνουν να προτιμούνται αρκετά, τα 10.1 ιντσών είναι ακόμα τα πιο δημοφιλή με 53,2%. Τα μοντέλα 7 ιντσών όπως το Galaxy Tab 3 έρχονται δεύτερα με 40,3% και τα ακολουθούν τα 8 ιντσών με 5,2%, τα 8.9 ιντσών με 1% και τα 7.7 ιντσών με 0,4%.

Tags: