Η Nintendo σε smartphones και tablets;

Ψάχνει την αλλαγή μετά την απογοήτευση του Wii U
18 Ιανουαρίου 2014 11:38
Η Nintendo σε smartphones και tablets;

 

Ο επικεφαλής της Nintendo, Saturo Iwata, παραδέχτηκε πως η εταιρία του επεξεργάζεται μια διαφορετική στρατηγική, η οποία μπορεί να επεκτείνεται και στον τομέα των κινητών συσκευών, τον οποίο απέφευγε τόσο καιρό. Μετά τις επανεκτιμήσεις της εταιρίας για τις πωλήσεις του Wii U στο 2014, από τα προβλεπόμενα 9 εκατομμύρια στα δυσοίωνα 2.9 εκατομμύρια και οι πωλήσεις των παιχνιδιών του Wii U να περιορίζονται στις 19 εκατομμύρια μονάδες από τις αναμενόμενες των 38 εκατομμυριών, ο CEO σκέφτηκε πως είναι καιρός για μια αλλαγή.
"Σκεφτόμαστε μια νέα στρατηγική" δήλωσε ο Iwata σε ένα συνέδριο στην Ιαπωνία και παραδέχτηκε πως η εταιρία εξερευνεί την πιθανότητα να ασχοληθεί με κινητές συσκευές touchscreen. Η Nintendo από καιρό αρνιόταν πεισματικά να βγάλει εκδόσεις των διάσημων παιχνιδιών της όπως ο Mario, η Zelda και ο Donkey Kong, για smartphones και tablets, όμως μπροστά στην αναμενόμενη ζημία του ύψους των $335 εκατομμυρίων, ίσως να δούμε σύντομα το Mario στο iPhone και άλλες συσκευές. "Δεδομένου της επέκτασης των κινητών συσκευών, σκεφτόμαστε πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να αυξήσουμε την ανταπόκριση από τους παίκτες στη βιομηχανία των games. Δεν είναι τόσο απλό όσο το να μεταφέρουμε το Mario σε ένα smartphone" είπε. Ο ίδιος είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο "Ο Mario στο iPhone; Όχι όσο είμαι εγώ εδώ". Ίσως δούμε να επιβεβαιώνεται το γνωμικό "ποτέ μη λες ποτέ".
Άραγε το να κάνει διαθέσιμο το Mario σε ένα ευρύτερο κοινό θα θέσει και πάλι τη Nintendo σε ρόλο πρωταγωνιστή; Ή μήπως το άνοιγμα των τίτλων της Nintendo πέρα από το δικό της hardware θα είναι μια παραδοχή ότι η Nintendo οδεύει προς τη μοίρα της Sega;

Tags: