Το Android 5.0 Lollipop είναι γεγονός

Η μεγαλύτερη βελτίωση του OS από το 4.0 ICS
16 Οκτωβρίου 2014 01:52
Το Android 5.0 Lollipop είναι γεγονός

Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν οι ανακοινώσεις των Google Nexus 6 και Nexus 9 αν η εταιρία δεν ανακοίνωνε πρώτα την επόμενη έκδοση του Android OS. Έτσι και έγινε, αφού πλέον η επόμενη έκδοση είναι γνωστή ως Android 5.0 Lollipop αποτελώντας τη μεγαλύτερη βελτίωση στο λειτουργικό από την εποχή του 4.0 Ice Cream Sandwich. Κύριο χαρακτηριστικό του Lollipop είναι η αλλαγή στην εμφάνιση που έγινε χάρη στο Material Design της Google, που ήρθε για να ενώσει την Android εμπειρία σε smartphones, tablets και τηλεοράσεις. Τα animation είναι ακόμη πιο ομαλά, το touch γίνεται ακαριαίο, το design πιο κατανοητό και καθαρό με τη χρήση έντονων χρωμάτων, το multitasking ακόμη πιο ευέλικτο και γρήγορο. 

Κάποια από τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Android 5.0 είναι: ο συγχρονισμός μουσικής, φωτογραφιών και search history μεταξύ των συσκευών, περισσότερος έλεγχος στα notifications, ένα καινούργιο battery saving mode που προσδίδει μέχρι και 90 λεπτά παραπάνω χρόνου λειτουργίας, υποστήριξη για 64-bit επεξεργαστές και τέλος, το ART runtime που κάνει τις εφαρμογές έως και 4 φορές γρηγορότερες στο φόρτωμα και την απόδοση τους. Υπάρχουσα είναι και η λειτουργία πολλαπλών λογαριασμών, κάτι που βρίσκαμε μόνο στα Android tablets μέχρι τώρα.

Το Android 5.0 θα κάνει το ντεμπούτο το στα Nexus 6 και Nexus 9, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα το λάβουν τα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 και οι Google Play Edition συσκευές. Περισσότερα για όλα τα νέα πράγματα που φέρνει η πιο γλυκιά έκδοση του Android μπορείτε να μάθετε εδώ.

Tags: