Meizu Zero | Το τηλέφωνο που δεν έχει απολύτως καμία θύρα

Ούτε καν αυτή της φόρτισης ή της SIM
24 Ιανουαρίου 2019 08:18
Meizu Zero | Το τηλέφωνο που δεν έχει απολύτως καμία θύρα

Η σταδιακή εξάλειψη του headphone jack είναι μόνο η αρχή στο σχεδιασμό των smartphones. Η Meizu βλέπει το μέλλον και παρουσίασε το Zero, ένα τηλέφωνο που ξεχωρίζει όχι για αυτά που έχει αλλά μάλλον για αυτά…που ΔΕΝ έχει. Δε διαθέτει λοιπόν headphone jack, δεν έχει θύρα ηχείων και ναι, δεν έχει θύρα φόρτισης. Η Meizu είναι τόσο δεσμευμένη στο όραμα της έλλειψης θυρών, που δε διαθέτει καν θύρα για την εισαγωγή κάρτας SIM. Πώς λειτουργεί το τηλέφωνο λοιπόν;

Καταρχάς αντί για την παραδοσιακή SIM, το Meizu Zero χρησιμοποιεί eSIM τεχνολογία. Την έλλειψη των υπόλοιπων θυρών η Meizu την αντισταθμίζει με υποστήριξη Bluetooth 5.0 και ασύρματη USB συνδεσιμότητα η οποία μεταφέρει αρχεία με ταχύτητες USB 3.0. Η φόρτιση πραγματοποιείται μόνο ασύρματα με 18W.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά διαθέτει οθόνη OLED 5.99 ιντσών QHD ανάλυσης, η οποία λειτουργεί και ως ηχείο ή ακουστικό. Τα bezels είναι αρκετά μεγάλα για να φιλοξενήσουν την εμπρόσθια κάμερα των 20MP και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται ενσωματωμένος στην οθόνη. Εσωτερικά βρίσκουμε τον Snapdragon 845, 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η κύρια κάμερα είναι διπλής διάταξης, 12 και 20MP. Χωρίς καμία θύρα, η πιστοποίησή του είναι φυσικά IP68.

Η κυκλοφορία του ξεκινά στην Κίνα και το αν θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο θα εξαρτηθεί από τη συμβατότητα των δικτύων σε eSIM τεχνολογία.