Η Xiaomi ετοιμάζει την επόμενη γενιά αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη

Tease από τον Πρόεδρο αποκαλύπτει τις δυνατότητές του
18 Ιανουαρίου 2019 07:52
Η Xiaomi ετοιμάζει την επόμενη γενιά αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη

Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένος στην οθόνη ήταν το trend αρκετών ναυαρχίδων το 2018 και η Xiaomi ήδη ετοιμάζει την επόμενη γενιά αυτής της τεχνολογίας. Όπως αποκαλύπτει ένα post στο Weibo από το συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρίας, Lin Bin, η νέα τεχνολογία θα λύσει δύο προβλήματα της υπάρχουσας.

Πρώτον, δεν υπάρχει έως τώρα δυνατότητα ξεκλειδώματος της συσκευής με μία κίνηση, αφού πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την οθόνη και μετά να λειτουργήσει ο αισθητήρας κάτω από αυτήν. Δεύτερον, είναι αρκετά περιορισμένη η περιοχή στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε το δάχτυλο ώστε να “διαβαστεί” από τον αισθητήρα. Και σε αντίθεση με τους φυσικούς αισθητήρες που έχουν ξεκάθαρα όρια για το που πρέπει να τοποθετηθεί το δάχτυλο, οι αισθητήρες οθόνης μπορεί να μπερδέψουν αρκετούς.

Σύμφωνα με την Xiaomi, ο νέας γενιάς αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα αυξήσει την ενεργή περιοχή σε μία έκταση 25mm x 50.2mm, ενώ οι χρήστες θα μπορούν απλά να αγγίζουν την οθόνη και να μπαίνουν κατευθείαν στο λογισμικό του τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται πρότερη ενεργοποίηση της οθόνης. Άγνωστο παραμένει ακόμα σε ποιο τηλέφωνο της Xiaomi θα ενσωματωθεί πρώτα η νέα τεχνολογία.