Ο ιδρυτής της Huawei αρνείται τις κατηγορίες περί κατασκοπίας

Δεν του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε κυβέρνηση
17 Ιανουαρίου 2019 10:19
Ο ιδρυτής της Huawei αρνείται τις κατηγορίες περί κατασκοπίας

Η Huawei συνεχίζεται να βρίσκεται στο στόχαστρο των περισσότερων κυβερνήσεων στο δυτικό ημισφαίριο με κατηγορίες περί κατασκοπίας για λογαριασμό της Κίνας. Η εταιρία έχει αρνηθεί κάτι τέτοιο με κάθε πιθανό τρόπο και τώρα τη θέση της έρχεται να ενισχύσει και ο ιδρυτής της, Ren Zhengfei. Να σημειώσουμε πως ήταν η κόρη του, η Meng Wanzhou, CFO της Huawei η οποία συνελήφθη στον Καναδά τον προηγούμενο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Zhengfei δήλωσε πως η Huawei “ποτέ δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημα από οποιαδήποτε κυβέρνηση για παροχή απρεπών πληροφοριών”. Πρόσθεσε επίσης πως “κανένας νόμος στην Κίνα δεν υποχρεώνει καμία εταιρία να εγκαταστήσει υποχρεωτικές πίσω πόρτες στα συστήματά της”.

Ο Zhengfei ίδρυσε την εταιρία το 1987, πλέον κατέχει το 1.14% των μετοχών και συνήθως κρατά χαμηλό προφίλ, για αυτό το λόγο η δήλωσή του τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Η Huawei από την πλευρά της επιβεβαίωσε πως οι δηλώσεις του ιδρυτή της είναι ακριβείς, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά πως καμία απόδειξη των ισχυρισμών που γίνονται εναντίον της δεν έχει δοθεί στο κοινό.