Ο Elon Musk παρουσιάζει το πρωτότυπο Starship

Αναρτά πραγματική φωτογραφία αυτή τη φορά
14 Ιανουαρίου 2019 07:34
Ο Elon Musk παρουσιάζει το πρωτότυπο Starship

Ο Elon Musk πριν λίγο καιρό είχε μοιραστεί στο Twitter το design του Starship, του επόμενο διαστημικού σκάφους της SpaceX γνωστό και ως BFR. Τώρα επιστρέφει με μία πραγματική φωτογραφία από το πρωτότυπο, καθώς αυτό στέκεται περήφανα στις εγκαταστάσεις εκτόξευσης της εταιρίας στο Τέξας.

Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, πρόκειται για το δοκιμαστικό σκάφος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε υποτροχιακές πτήσεις, οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο. Το τελικό σκάφος που θα χρησιμοποιηθεί για πτήσεις σε τροχιά και πέρα από αυτήν θα είναι ψηλότερο, θα έχει παχύτερο σώμα και πιο ομαλή καμπύλη στη μύτη του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή υλικών, αφού αυτό που καλύπτει το σώμα του είναι ανοξείδωτο ατσάλι. Αν και εξαιρετικά ανθεκτικό, πολλοί ισχυρίζονται πως είναι βαρύτερο από τα συμβατικά υλικά πυραύλων όπως το τιτάνιο και το αλουμίνιο. Ο Musk πιστεύει πως το ανοξείδωτο ατσάλι είναι η καλύτερη επιλογή για αυτόν τον πύραυλο, αφού είναι πιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες, τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές.