Ο Tim Cook θεωρεί πως η Wall Street υποτιμά την Apple

"Τα έχω ακούσει ξανά και ξανά"
09 Ιανουαρίου 2019 11:19
Ο Tim Cook θεωρεί πως η Wall Street υποτιμά την Apple

Για πολλά χρόνια οικονομικοί οργανισμοί και η Wall Street επαινούσαν την επιτυχία της Apple, ωστόσο τελευταία το τροπάριο έχει αλλάξει και πολλοί πλέον αμφισβητούν το μέλλον της εταιρίας, βασισμένοι στις μειωμένες πωλήσεις των iPhone.

Σε μια συνέντευξη στο CNBC ο CEO της Apple, Tim Cook, κλήθηκε να απαντήσει σε αυτές τις θεωρίες και σύμφωνα με αυτόν η Wall Street υποτιμά την Apple.

Δε γίνομαι αμυντικός. Εδώ είναι Αμερική και μπορείς να πεις ότι θέλεις. Αλλά… η ειλικρινής μου άποψη είναι πως υπάρχει μια νοοτροπία καινοτομίας στην Apple και πως η νοοτροπία καινοτομίας σε συνδυασμό με αυτούς τους απίστευτους, πιστούς πελάτες, ευχαριστημένους πελάτες, αυτό το οικοσύστημα, αυτό το γεμάτο χάρη οικοσύστημα, είναι κάτι που πιθανώς υποτιμάται.

Η μετοχή της Apple έχει πέσει 14% τους τελευταίους 12 μήνες και οι χρηματιστές τονίζουν πως έχουν να δουν από τους πελάτες τους τέτοια επιθυμία να ξεφορτωθούν τη μετοχή από το 2005. Ο Tim Cook όμως δεν πτοείται.

Όσον αφορά τους καταστροφολόγους, τα έχω ακούσει ξανά και ξανά. Τα άκουσα το 2001, τα άκουσα το 2005, το ’07, το ’08 το ΄10, το ’12 και το ’13. Μπορείς μάλιστα να βρεις τις ίδιες εκφράσεις από τους ίδιους ανθρώπους ξανά και ξανά.