Η αντικατάσταση μπαταριών επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις των iPhone

Παραδέχτηκε μειωμένη ζήτηση ο Tim Cook
03 Ιανουαρίου 2019 09:27
Η αντικατάσταση μπαταριών επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις των iPhone

Το 2017, η Apple ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών σε iPhone στην εξαιρετικά μειωμένη τιμή των $29. Αυτός ήταν ο τρόπος που ζήτησε η Apple συγγνώμη στους χρήστες της, για τη μείωση επιδόσεων στα iPhones όταν η μπαταρία τους ήταν αποδυναμωμένη, χωρίς να τους ενημερώσει για αυτό από πριν. Και ενώ ήταν καλή κίνηση δημοσίων σχέσεων, οικονομικά φαίνεται πως της στοίχισε.

Σε μία συνέντευξή του στο CNBC, ο CEO της Apple, Tim Cook, παραδέχτηκε πως το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών ίσως να επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις νέων iPhone. Πρόσφατα είχε παραδεχτεί τη μειωμένη ζήτηση και την είχε αποδώσει σε ισοτιμίες συναλλάγματος και μείωση των επιδοτήσεων των παρόχων. Η πραγματικότητα είναι πως πολλοί κάτοχοι παλαιών iPhone, όπως το iPhone 6S, ανέφεραν πως το τηλέφωνό τους πήρε “νέο αέρα” μετά την αντικατάσταση της μπαταρίας και πολλοί έμειναν με τις παλιότερες συσκευές τους.

Μέσα στο 2018, ο Cook είχε δηλώσει πως δεν τον ενδιέφερε αν το πρόγραμμα αντικατάστασης των μπαταριών θα επηρέαζε τους κύκλους αναβάθμισης των συσκευών, αφού το μόνο που τον ένοιαζε ήταν πως “αυτό ήταν το σωστό για τους πελάτες μας”.