Εγκαίνια για το τούνελ του Elon Musk στο Los Angeles

Επίδειξη με ένα Tesla
22 Δεκεμβρίου 2018 07:08
Εγκαίνια για το τούνελ του Elon Musk στο Los Angeles

Η κατασκευή του τούνελ της Boring Company κάτω από την επιφάνεια του Los Angeles ολοκληρώθηκε και ο Elon Musk έκανε τα εγκαίνια. Το τούνελ ενώνει τις εγκαταστάσεις της SpaceX με τον πρώτο σταθμό του τούνελ που ονομάζεται O’Leary Station και είναι μήκους 1.8 χιλιομέτρων, ενώ κόστισε $10 εκατομμύρια.

Όπως θα δείτε και στο video της παρουσίασης, ένα Tesla X εξοπλισμένο με πλαϊνούς τροχούς οι οποίοι κρατούν σταθερό το αυτοκίνητο μέσα στο τούνελ, κατεβαίνει με χρήση ανελκυστήρα και διασχίζει την απόσταση με σταθερή ταχύτητα. Όπως σημειώνει και ο Musk, τα κτίρια μας είναι τρισδιάστατα ενώ οι δρόμοι μας είναι δισδιάστατοι. Όταν κόσμος που προσπαθεί να φτάσει σε ένα 3D περιβάλλον χρησιμοποιεί 2D μέσα, η κίνηση και το μποτιλιάρισμα είναι αναπόφευκτα. Η λύση του Musk είναι τα τούνελ της Boring Company τα οποία μπορούν να έχουν τεράστια θεωρητική επέκταση, με τούνελ κατασκευασμένα το ένα δίπλα στο άλλο αλλά και πάνω και κάτω στο 3D υπέδαφος. Οι επιβάτες θα μπαίνουν στα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα - ανεξαρτήτως κατασκευαστή - ή στα δημοσίας χρήσης Tesla που θα βρίσκονται στα τούνελ και θα διασχίζουν την πόλη με ταχύτητα 250χλμ/ώρα, φτάνοντας στον τελικό τους προορισμό χωρίς στάσεις.

Εν τέλει, ο Musk ελπίζει να συνδέσει αυτά τα τούνελ με Hyperloop συστήματα, ενώνοντας πόλεις και χώρες μεταξύ τους, “αλλά αυτή είναι συζήτηση για κάποια άλλη φορά”.