Η Google δημιουργεί τέχνη από την κίνηση των δεδομένων στο σύννεφο

Μια νέα μαθηματική μορφή τέχνης
21 Δεκεμβρίου 2018 09:00
Η Google δημιουργεί τέχνη από την κίνηση των δεδομένων στο σύννεφο

Η αποθήκευση στο σύννεφο μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από 0 και 1. Σίγουρα δεν είναι ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης για το ευρύτερο κοινό και για αυτό η Google σκέφτηκε ένα τρόπο να προσελκύσει το ενδιαφέρον. “Θέλαμε μία εμπειρία η οποία θα κάνει τους ανθρώπους να προσεγγίσουν το θέμα της αποθήκευσηςδηλώνει ο επικεφαλής του Cloud Storage της Google, ενώ την ίδια στιγμή η ομάδα Cloud ήθελε να δει αν η απεικόνιση των δεδομένων της αποθήκευσης με διαφορετικό τρόπο θα τους βοηθούσε ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους.

Το αποτέλεσμα ήταν τόσο χρήσιμο όσο και εντυπωσιακό.

Η βασική προσμονή της τεχνολογίας αποθήκευσης είναι πως βάζεις bytes μέσα και παίρνεις bytes πίσω. Αλλά η αποθήκευση είναι πιο διορατική από ότι νομίζετε. Στην κλίμακα του Google Cloud Platform, η αποθήκευση μας δίνει μια ιδέα για το πώς ο κόσμος αλληλεπιδρά με τρισεκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου.

Στην εικόνα παραπάνω αποτυπώνεται η κίνηση δεδομένων μέσα στη μέρα για 4 χώρες. Η εικόνα παρακάτω αποτυπώνει τη ζήτηση δεδομένων ανά 24ωρο με τα διάφορα χρώματα να αντιστοιχούν σε Ασία, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς η κίνηση στην αποθήκευση αλλάζει μέσα στη μέρα για διαφορετικές χώρες. Οι φούσκες κινούνται πάνω-κάτω ανάλογα την κατεύθυνση των δεδομένων και το μέγεθός τους αποτυπώνει το ποσό των δεδομένων.