Η Hyundai ενσωματώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα για την εκκίνηση του αυτοκινήτου

Διαθέσιμο σε μοντέλο του 2019
18 Δεκεμβρίου 2018 08:27
Η Hyundai ενσωματώνει τα δακτυλικά αποτυπώματα για την εκκίνηση του αυτοκινήτου

Το νέο σύστημα της Hyundai σας εγγυάται πως δε θα ξεχάσετε ξανά τα κλειδιά του αυτοκινήτου, αφού δε θα τα χρειάζεστε πια για να το ξεκλειδώσετε και να το εκκινήσετε. Πλέον θα χρησιμοποιείτε απλά το δάχτυλό σας. Η Hyundai αποκάλυψε τη νέα τεχνολογία σε ένα auto show της Κίνας.

Αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων θα βρίσκονται στο χερούλι της πόρτας και στη μίζα εκκίνησης και υπόσχονται να είναι τόσο εύκολοι στη χρήση όσο όπως ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας. Το νέο σύστημα θα κάνει την εμφάνισή του στο Santa Fe του 2019, ενώ θα επιτρέπει την εγγραφή πολλαπλών χρηστών στην περίπτωση που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο πάνω από ένα άτομο.

Τα δεδομένα των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα, ενώ μόλις ο οδηγός τοποθετήσει το δάχτυλό του στον αισθητήρα, το αυτοκίνητο θα ρυθμίσει αυτόματα τις αποθηκευμένες θέσεις του καθρέφτη και των καθισμάτων για το συγκεκριμένο οδηγό. Ο αισθητήρας θα ξεχωρίζει τα διαφορετικά επίπεδα ηλεκτρισμού στα διαφορετικά μέρη του δακτύλου για να αποτρέψει hacking ή πλαστά δακτυλικά αποτυπώματα. Η Hyundai ισχυρίζεται πως το σύστημα έχει περιθώριο λάθους 1 στις 50.000, το ίδιο δηλαδή με το Touch ID της Apple.