Τα πλάνα της LG για το WebOS

Η LG ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο των Smart TV
06 Ιανουαρίου 2014 18:26
Τα πλάνα της LG για το WebOS

Αν και η LG δεν έκανε επίσημα την παρουσίαση της στην σκηνή της CES 2014, η κορεάτικη εταιρία αποκάλυψε από νωρίς τα σχέδια της για το μέλλον των τηλεοράσεων με την επανασχεδίαση του λογισμικού webOS. Σχεδόν το 70% των Smart TV που θα κυκλοφορήσει η εταιρία μέσα στο 2014 πρόκειται να κάνουν χρήση του webOS και η LG βασίζεται σε τρία βασικά χαρακτηριστικά του για την επιτυχία του: απλή σύνδεση, απλή περιήγηση και απλή μετάβαση μεταξύ των εφαρμογών.

Επίσης, χάρη στο webOS οι τηλεοράσεις της LG θα προσφέρουν φωνητικές εντολές και αναγνώριση κινήσεων (motion controls) και θα ενσωματώνουν ένα πλήρες ψηφιακό κατάστημα με εφαρμογές όπως Twitter, Netflix, Hulu Plus, Amazon Instant Video, Vudu, CinemaNow, and MLB.tv.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το webOS δημιουργήθηκε από την εταιρία Palm, με τα δικαιώματα του λογισμικού να πέρασαν στην Hewlett Packard και να ανήκουν πλέον στην LG. Οι webOS τηλεοράσεις της LG θα κάνουν την εμφάνιση τους πρώτα στη Κορέα, στη συνέχεια στην Αμερική και τέλος στην Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε το hands-on βίντεο του The Verge παρακάτω.

Tags: