Η Audi επενδύει $16 δισεκατομμύρια σε αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα

Αυτό είναι το μέλλον της εταιρίας
05 Δεκεμβρίου 2018 08:16
Η Audi επενδύει $16 δισεκατομμύρια σε αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα

Το μέλλον των μεταφορών είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο και αυτή είναι μια πραγματικότητα που σιγά-σιγά αρχίζουν να αποδέχονται όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές. Έτσι προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις για να προλάβουν τον ανταγωνισμό και να μη χάσουν το “τρένο” της εξέλιξης. Τώρα έρχεται και ο γερμανικός κολοσσός Audi να δεσμευτεί για ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο μέλλον, επενδύοντας $16 δισεκατομμύρια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως μέλος του Volkswagen Group, ανακοίνωσε πως θα διαθέσει $16 δις σε τεχνολογίες μεταφορών του μέλλοντος, όπως τα ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Η εταιρία αναμένει πως μέχρι το 2025 το ένα τέταρτο των αυτοκινήτων που θα προσφέρει θα έχουν πρίζα, ενώ μέχρι τότε θα προσφέρει 20 νέα πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Τα $16 δις θα επενδυθούν μέχρι το 2023 σε τομείς υποδομών, εργοστασίων και Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ακολουθούμε μία πολύ συστηματική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση και θα επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον. Συνεχώς δίνουμε προτεραιότητα στους πόρους μας για προϊόντα και υπηρεσίες που κοιτούν το μέλλον και είναι πολύ ελκυστικά και σχετικά με την αγορά. – Bram Schot, προσωρινός Πρόεδρος Audi