Η Samsung χρησιμοποιεί ξανά φωτογραφία από DSLR για να προωθήσει κάμερα τηλεφώνου

Το portrait mode του Galaxy A8 Star δεν είναι αυτό που φαίνεται
05 Δεκεμβρίου 2018 07:41
Η Samsung χρησιμοποιεί ξανά φωτογραφία από DSLR για να προωθήσει κάμερα τηλεφώνου

Παρόλο που στο παρελθόν εταιρίες όπως η Huawei και η Samsung έχουν “πιαστεί στα πράσα” να χρησιμοποιούν φωτογραφίες από DSLR και να τις παρουσιάζουν ως φωτογραφίες που μπορεί να καταγράψει κάποιο τηλέφωνο στο marketing υλικό τους, η πρακτική φαίνεται πως δεν έχει σταματήσει. Η Samsung εκτέθηκε ξανά, αφού η Samsung Μαλαισίας χρησιμοποίησε μια DSLR φωτογραφία της φωτογράφου Dunja Djudjic για να προωθήσει το portrait mode του Galaxy A8 Star.

Η Djudjic διαπίστωσε πως κάποιος είχε αγοράσει μια από τις φωτογραφίες της και αποφάσισε να κάνει μία αντίστροφη αναζήτηση εικόνας στο Google, η οποία την οδήγησε στο website της Samsung Malaysia. Η φωτογραφία της δέχθηκε edit και Photoshop για να επιδείξει το portrait mode της συσκευής, υπονοώντας πως η φωτογραφία έχει καταγραφεί με το Galaxy A8 Star.

Μπορεί οι stock εικόνες να αποτελούν ένα στάνταρ στο marketing, ωστόσο όταν πρόκειται για τη διαφήμιση των ικανοτήτων μιας κάμερας, τέτοιες πρακτικές είναι παραπλανητικές, δίνοντας στους πιθανούς αγοραστές τη λάθος εντύπωση για τις πραγματικές δυνατότητες της συσκευής.