Οδηγός Tesla κοιμόταν για 10 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο

Η αστυνομία χρησιμοποίησε το Autopilot για να σταματήσει το αυτοκίνητο
04 Δεκεμβρίου 2018 09:08
Οδηγός Tesla κοιμόταν για 10 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο

Τα Tesla μπορούν να οδηγούν μόνα τους στους αυτοκινητόδρομους με τη χρήση του Autopilot χαρακτηριστικού. Το λογισμικό ωστόσο απαιτεί από τον οδηγό να έχει πάντα τα χέρια στο τιμόνι, όμως όπως στα περισσότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά υπάρχει χώρος για κατάχρηση. Και μάλλον κάτι τέτοιο συνέβη εδώ με ένα Tesla Model S στην Καλιφόρνια, όπου ο οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι. Η τροχαία προσπάθησε να προσελκύσει την προσοχή του οδηγού χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, ένα περιπολικό μπήκε μπροστά από το Tesla και σταδιακά επιβράδυνε. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως το Autopilot σύστημα ανιχνεύοντας αυτοκίνητο μπροστά του σταμάτησε και αυτό σταδιακά, δεν υπάρχει όμως επιβεβαίωση πως έτσι έγιναν τα πράγματα ακόμα. Τελικά, η αυτόνομη πορεία του Tesla έλαβε τέλος μετά από 10 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ο οδηγός συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Δεν είμαστε σίγουροι αν η “υποβοήθηση οδηγού” ήταν ενεργοποιημένη εκείνη την ώρα, αλλά αναλογιζόμενοι την ικανότητα του οχήματος να επιβραδύνει και να σταματήσει όταν ο οδηγός κοιμόταν, φαίνεται πως το χαρακτηριστικό μάλλον ήταν ενεργοποιημένο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. – Δήλωση τροχαίας