Τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν διεύθυνση στα σπίτια τους

Τεχνητή νοημοσύνη του Facebook θα τους δώσει μία
02 Δεκεμβρίου 2018 08:55
Τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν διεύθυνση στα σπίτια τους

Περίπου 4 δις ανθρώπων στον κόσμο ζούνε κάπου που δεν υπάρχουν διευθύνσεις στους δρόμους. Το Facebook σε συνεργασία με το Media Lab του ΜΙΤ, σκοπεύει να τους δώσει διευθύνσεις χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο εκμάθησης μηχανής που θα βασίζεται σε δορυφορικές εικόνες, παρέχοντας μια αποδοτικότερη και φθηνότερη εναλλακτική από τις παραδοσιακές μεθόδους χαρτογράφησης.

Σύμφωνα με το paper, η τεχνητή νοημοσύνη ερεύνησε δορυφορικές εικόνες για να αναγνωρίσει pixels που περιέχουν δρόμους. Ένας άλλος αλγόριθμος πήρε αυτά τα pixels και τα ένωσε σε ένα δίκτυο δρόμων το οποίο χώρισε σε τεταρτημόρια. Έπειτα, γράμματα και αριθμοί αντιστοιχήθηκαν σε αυτούς τους δρόμους, οι οποίοι πλέον θεωρούνται διευθύνσεις.

Το project του Facebook δεν είναι το πρώτο που προσπαθεί να δώσει λύση στο θέμα των διευθύνσεων των επαρχιακών περιοχών. Η Google εισήγαγε το Open Location Codes το 2015, ενώ υπάρχουν και άλλοι οργανισμοί που έχουν προσπαθήσει κάτι παρόμοιο. Η πρόκληση στην προκειμένη δεν είναι ο ορισμός μίας διεύθυνσης, αλλά η κοινή αποδοχή της από κυβερνήσεις και πολίτες.