Το Instagram περιγράφει τις φωτογραφίες για άτομα με προβλήματα όρασης

Βελτιώσεις για ένα πιο προσβάσιμο Instagram
29 Νοεμβρίου 2018 07:29
Το Instagram περιγράφει τις φωτογραφίες για άτομα με προβλήματα όρασης

Το Instagram  ανακοίνωσε μερικές βελτιώσεις που θα επιτρέψουν σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή του, ενώ αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής να προσεγγίσει τους 285 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα όρασης.

Εισάγοντας το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο, οι χρήστες θα μπορούν να ακούν περιγραφές των φωτογραφιών μέσω του screen reader που διαθέτουν, όταν βρίσκονται στο Feed, στο Profile ή στο Explore. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων, παράγεται μία περιγραφή της εικόνας για τους screen readers, ώστε οι χρήστες να ακούν μία λίστα αντικειμένων που περιέχονται στις φωτογραφίες της εφαρμογής.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ειδικό εναλλακτικό κείμενο, ώστε οι χρήστες να προσθέτουν μια πιο πλούσια περιγραφή των φωτογραφιών τους όταν τις ανεβάζουν. Έτσι άτομα που χρησιμοποιούν screen readers θα μπορούν να ακούν αυτήν την περιγραφή.

Το Facebook χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων για να περιγράφει φωτογραφίες σε άτομα με προβλήματα όρασης και καιρός ήταν αυτή η λειτουργία να έρθει και στην εφαρμογή του Instagram.