Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι γεμάτος floppy δισκέτες

Η απαρχαιωμένη τεχνολογία σε ένα μέρος που σίγουρα δεν περιμέναμε
24 Νοεμβρίου 2018 13:40
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι γεμάτος floppy δισκέτες

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ένα σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα της ανθρωπότητας και είναι φορτωμένος με υπερσύγχρονα εργαλεία και όργανα για τις ανάγκες των διάφορων επιστημονικών ερευνών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του. Παρόλα αυτά, η συναρμολόγησή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998, ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2000. Έτσι εντός του υπάρχουν μέχρι και σήμερα απομεινάρια προηγούμενων εποχών.

Αυτό ακριβώς ανακάλυψε ο Αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Alexander Gerst. Συγκεκριμένα, πρόσφατα ο ISS γιόρτασε τα εικοστά γενέθλιά του και έτσι ο Gerst δημοσίευσε μια φωτογραφία από δισκέτες που ανακάλυψε σε έναν από τους χώρους αποθήκευσης του πλοίου. Στην ανάρτηση του αστροναύτη βλέπουμε μια κασετίνα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ένα αντίγραφο των Norton’s Utilities για τα Windows 95 / 98 και μια δισκέτα με τίτλο Crew Personal Support Data Disk.

Πιθανότατα αυτά είναι απομεινάρια από τους William Shepherd και Sergei Krikalev, δύο από τους πιο γνωστούς αστροναύτες που επάνδρωσαν το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πρώτη φορά το 2000.

Tags: