Μεγάλη Βρετανία: Αυτόνομα λεωφορεία και ταξί μέχρι το 2021

Η κυβέρνηση της χώρας προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις
24 Νοεμβρίου 2018 10:10
Μεγάλη Βρετανία: Αυτόνομα λεωφορεία και ταξί μέχρι το 2021

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε τα σχέδια της για τα δημόσια αυτόνομα Μέσα Μαζικών Μεταφορών, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ το 2021. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει αυτόνομα λεωφορεία στην Σκωτία και αυτόνομα ταξί σε αρκετές περιοχές του Λονδίνου, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το κράτος με κόστος κοντά στα €30 εκατομμύρια. 

Τα πρώτα αυτόνομα λεωφορεία στην Σκωτία θα κάνουν πάνω από 10.000 διαδρομές την εβδομάδα μεταξύ του Φάιφ και του Εδιμβούργου και θα περνούν μέσα από τη γέφυρα Φόρθ, με τον προϋπολογισμό να υπολογίζεται κοντά στα €5 εκατομμύρια. Στην πρώτη φάση τα μονό-όροφα λεωφορεία θα απαιτούν την παρουσία οδηγού στο τιμόνι, με τις δοκιμές μη επανδρωμένων λεωφορείων να γίνονται στις αποθήκες. Η χωρητικότητα τους θα φτάνει τους 42 επιβάτες και για τη διαδρομή των 22χλμ η συχνότητα των λεωφορείων θα είναι στα 20 λεπτά. 

Όσον αφορά το Λονδίνο, εκεί η ιδιωτική εταιρία ταξί Addison Lee, έλαβε κρατική χρηματοδότηση για την διεκπεραίωση του νομοσχεδίου, ώστε να επεκτείνει τις δοκιμές αυτόνομων ταξί στο Greenwich και να καλύπτουν ολόκληρη την επικράτεια του δήμου μέχρι το 2021. Σε συνεργασία με την Oxbotica, που ειδικεύεται σε λογισμικό αυτόνομων οχημάτων θα χαρτογραφήσει ψηφιακά όλους τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.