Κίνα: Διευθυντής σχολείου απολύεται λόγω mining κρυπτονομισμάτων

Χρησιμοποιούσε πόρους του σχολείου
13 Νοεμβρίου 2018 08:22
Κίνα: Διευθυντής σχολείου απολύεται λόγω mining κρυπτονομισμάτων

Το mining των κρυπτονομισμάτων απαιτεί πλέον αρκετά εξειδικευμένο εξοπλισμό αλλά και αρκετή ηλεκτρική ενέργεια. Ένας διευθυντής σχολείου στην Κίνα βρήκε έναν ανέξοδο τρόπο για mining, εκμεταλλευόμενος τους πόρους του σχολείου. Έτσι, χρησιμοποίησε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τη ρευματοδότηση του σχολείου για όφελος δικό του, κάτι που προφανώς απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τα τοπικά media, οι καθηγητές του σχολείου έκαναν παράπονα για ένα διαρκή ηλεκτρικό θόρυβο που ακουγόταν πρωί και βράδυ. Ψάχνοντας την πηγή, ανακάλυψαν τον εξοπλισμό. Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος έφτανε τα 14.700 γουάν (€1.880) και όταν το πρόβλημα τέθηκε στο διευθυντή του σχολείου Lei Hua, ο ίδιος προσπαθώντας να καλύψει τις ενέργειές του, έριξε την ευθύνη στον κλιματισμό.

Ο διευθυντής είχε ξεκινήσει με ένα mining μηχάνημα στο σπίτι του και σύντομα όταν έλαβε το λογαριασμό του ρεύματος, σκέφτηκε να μεταφέρει την επιχείρησή του στο σχολείο. Σταδιακά, έφτασε να έχει οχτώ μηχανήματα, ενώ στην κομπίνα συμμετείχε αργότερα και ο υποδιευθυντής. Ο διευθυντής απολύθηκε και ο υποδιευθυντής έλαβε επίσημη προειδοποίηση.